Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Födémkészítés (http://epitkezes.forum.hu/fodemkeszites/)
-   -   Parketta és födém felújítása/javítása (http://epitkezes.forum.hu/fodemkeszites/1658-parketta-es-fodem-felujitasa-javitasa.html)

KGery 2017-04-12 09:14

Parketta és födém felújítása/javítása
 
Sziasztok!

Födémmel kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok. Budapesten nagypolgári lakás felújítását tervezem (kb 1910-ben épült a ház), és parketta, illetve födémfelmérést végeztem nemrég. Amit tapasztaltam: laminált parketta, valamint tölgyfa parketta alatt elhasznált párnafákat(?) találtam, mik hosszú, de vékonyabb fagerandákhoz voltak rögzítve. A párnafák között, valamint a fagerendák alatt egy nagyjából 30-35 cm mélyen kohósalak/bontási sitt található. Ennek az anyaga elég száraz volt, iszonyatosan porzott. És ez alatt szilárd felületet találtam, érzésem szerint ez volt a betonfödém.

A kérdésem az lenne, hogy milyen megoldást válasszak a födém/parketta alapzat felújítására?
1) Érdemes-e eltávolítani ezeket a kevésbé jó állapotú párnafákat, illetve fagerendékat, majd a teljes salakot kitermelni? Mivel pótoljam a kelezkező majdnem 40cm-es helyet? (lakás belmagassága 340-350 cm)
2) Vagy csak a párnafákat távolítsam el, egy kevés salakkal együtt, majd annak a helyét pótoljam egy vastagabb polisztirollal (5-10 cm ?), majd ezt betonozzam 4-5cm mélyen?
3) Esetleg csak a párnafákat pótoljam jobb minőségű fákkal, majd arra OSB lapot fektetve betonozzam azt?

Köszönöm előre a válaszukat, nagyon várom a hasznos tanácsukat!

Üdv.


A pontos idő 12:38 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum