![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 8
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok!
Újonnan épülő házamban szeretnék E-gerendás,béléstestes födémre álmennyezetet készíteni. A kérdés hogy a direkt függesztőket muszáj e a betongerendához,annak megfúrásával rögzíteni,vagy van e más megoldás,esetleg béléstestbe. Megmondom őszintén nem szívesen fúrom meg a gerendát,hisz az mégiscsak tartószerkezet. Bár pár helyen jártam és ott a gerendáb fúrták beütőékkel. Gondoltam hogy béléstestbe gipszkarton tiplivel ami a kefni falába kapaszkodna,csak az nemtudom hogy bírná e. Csak az önsúlyát kéne elbírni,plusz terhet nem akarok rá tenni. Ja és ha a gerendát kell mégis megfúrni,melyik részén a legcélszübb? Megmaradt garendán méregettem és a szélétől 6cm-re a két vas között lenne a legkisebb "kár" szerintem. Előre is köszi! Üdv.: Tamás |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 8
Kiosztott köszönetek: 2
![]() |
![]()
Ja és mégvalami,az álmennyzetbe (kb 5cm,direkt függesztővel) ilyen esetben érdemes e hőszigetelést és hőtükör fóliát tenni,esetleg csak fóliát,vagy semmit se,mert ahány helyen olvasok annyi félét irnak.
Egyszintes a ház,padlás nincs használva,oda biztos hogy lesz gyapot,vagy rocell. Csak lehet érdemes lenne üresen hagyni a kartonnál nehogy páralecsapódás legyen,meg az átmelegedő födém is visszasugároz ha fölötte le van szigetelve szerintem,meg a légrés is szigetel valamilyen szinten nem? Köszi! Üdv.: Tamás Köszi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) |
Építész
|
![]()
Szia Thomas!
Véleményem szerint jók a megérzéseid a feladattal kapcsolatban. A gerenda megfúrását nem tartom szerencsésnek, mivel egy nagyon karcsú, érzékeny szerkezet. A béléstestbe viszont lehet rögzíteni, ekkora terhet elbír. (Mellesleg a födémen sem úgy járunk, hogy csak a gerenda fölé lépünk) Az álmennyezet fölé nem tennék szigetelést (belső oldali hőszigetelés problémakör, amit a válaszfal megszakít), egyszerűbb a külső oldalra, a födémre megfelelő vastagságút teríteni. Egy hőtükrös fóliát el tudok képzelni, de nem tudom mekkora lenne a nyeresége.
![]() |
#5 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 17
Kiosztott köszönetek: 4
![]() |
![]()
Sziasztok!
Fafödém gipszkartonnal történő eltakarása esetén a későbbi födémhajlás okozta repedés a karton és a fal találkozásánál eltakarható-e valamivel vagy van-e rá valamilyen végleges megoldás,hogy ne kelljen állandóan kifesteni a lakást?Előre is köszi a válaszokat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) |
Tag
Összes hozzászólás: 96
Kiosztott köszönetek: 10
Begyũjtött 9 köszönetet 9 hozzászólással
![]() |
![]()
Üdvözletem mindenkinek .Egy olyan kérdésem lenne ,mégpedig gipszkarton helyett osb lapot szeretnék tenni rakhatok e fölé párazáró fóliát valamint elég e a 8 mm-es osb vagy kell e a 10 miliméteres.Valamint mitől függ hogy milyen függesztőt használunk a magasság figyelembe vétele nélkül.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 (permalink) |
Építész
|
![]()
Szia!
Nem látom akadályát sem az OSB-nek, sem a párazáró fóliának, de mi lenne ennek a célja? Arra készülj fel, hogy a toldásokat nem tudod olyan jól eltüntetni, mint a gipszkartonnál. A lap vastagsága összefügg a függesztő bordázat sűrűségével, erre vonatkozó tapasztalatot nem tudok mondani. Ha a bordatávhoz képest túl vékony a lap, akkor egy idő után behullámosodik a felület
Hálásak a hozzászólás írójának: | Zsigmond2 (2015-06-24) |
![]() |
#8 (permalink) |
Tag
![]() |
![]()
Köszönöm a választ.A por ellen gondoltam a fóliát régi funérlemez van most és hullik a por.Erre a behullámosodásra nem is gondoltam lám milyen jó "az Öreg " a háznál.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 (permalink) |
Építész
|
![]()
Pedig ez a hullámosodás fontos szempont. A Rigips a gipszkartonnál is azt mondja, hogy a függőleges felületen (falburkolat) a bordatávolság 60 cm, a mennyezeten 40 cm. És itt nem a borda teherbírása a kritikus.
![]() |
#10 (permalink) |
Tag
![]() |
![]()
Üdvözletem!Van egy fafödémes családi ház!Fürdő konyha előtér!A kérdésem a következő lenne kell e tűzgátló gipszkarton a mennyezetre?Mi az előírás?Ha nem akkor mi indokolja hogy nem elég a standard!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|