![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok!
Nem vagyok statikus ezért vetem fel ezt a kérdést itt. Lehetséges, hogy aki építkezik a szerelőbetonon, még a falak felrakása előtt legyártsa a födémpallóit pl 3*6 méteres lapokban? 3 betonháló lappal, a végeiken kilógatva a betonháló vasait melyeket aztán a betonkoszorúba bele lehet kötni? A vastagságra olyan 20-30 centis lapokra gondoltam, melyeket megszilárdulásuk után daruvál leemel az ember a szerelőbetonról, megcsinálja a falakat és után daruval felrakra a falak tetejére. Megfelelő lenne ennek a födémnek a teherbírása egy emeleti igénybevételnek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Építész
|
![]()
Szia!
A leírt eljárás létező technológia, bár nem teljesen ebben a formában, és helyszíni előregyártásnak hívják. Nem véletlen, hogy (különösen családi házaknál) alkalmazása nem túl sűrű. A következő problémákkal kell számolni:
![]() |
#3 (permalink) |
Szakember
|
![]()
Mellesleg érdemes gondolkodni a pontosságban!
Helyszíni felméréseim során 80 %-ban azt tapasztalom, hogy a ház méretei nem egyeznek a tervben szereplő méretekkel! Előre kell a te esetedben gyártani, nagy pontosságot igényel, ráadás ahogy István mondta, külön terület és tervezést igényel a folyamat! Én személy szerint a helyben készített monolitikus födémekben jobban hiszek! |
![]() |
![]() |
![]() |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|