![]() |
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,talán tudtok segíteni. Megvásároltunk 1900db LeierPlan 45 NF téglát Leierfix ragasztóval, amit elkezdtek a kőműveseink falazni és közben kiderült, hogy a 45cm-es tégla csak 43,7cm. Ha kiszámolom raklaponként 1,1 téglát spórolt meg a gyár. Ilyenkor mi van, mit kell tenni, mert az összes raklap ilyen eltéréssel van. Lehet reklamálni, van valahol valami jogom? Hihetetlen, hogy a 580ft-os tégla minőségét, ilyen gyengíti. A területi képviselőt már fel sem hívom, mert egyszer kerestem, de nem egy segítőkész Uriember. Köszönöm a válaszokat! Üdv: Tünde |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Egyenlőre azt látom, hogy a Leier 45-ös tégla az 45 cm kell legyen bármelyik forrást is nézem. Azonban a műszaki adatlapokat nézve már koránt sem ilyen meggyőző ez a 450 mm.
Attól függően, hogy melyik helyen gyártják a téglát, más a mérettűrési tartománya: Mátraderecskén csak annyit jelölnek hogy a mérettűrés T2 osztályba tartozik: http://www.leier.hu/uploads/0_/Vc/0_...raderecske.pdf és ahogyan itt elnézem: http://www.leier.hu/uploads/0_/Vc/0_...PLAN_45_NF.pdf ez több mint +/- 8 mm, mivel e szerint az adatlap szerint ez a tégla "általában" T1 mérettűrésű osztályú, ami ugy a 8 mm-t jelenti. De ugyanez a tégla Devecseri gyártásban: http://www.leier.hu/uploads/0_/Vc/0_...F_Devecser.pdf már Tm osztályú, azaz +/- 11 mm a mérettűrése a 450mm-es szélességnél. Tehát a mérettűrési kategóriája ennek a terméknek minimum T1 és ez az adott hosszra vetítve (az egyik tanusítványon irva is van) +/- 8 mm, bár én ezt kissé durvának tartom, mivel ez már majdnem 1 cm (!). Érdekelne a másik méreteltérés is, hiszen ott már a falazási hossz megrövidulésével jár, ami 4 téglánál/méterenként ugye már akár 2 cm, ami meglehetősen tetemes, főleg hogy N+F tégláról van szó amit szorosan egymás mellé kell illeszteni. (tehát a 10m-es falhossznál 20 cm fog hiányozni a tervhez képest) Az általad jelzett -13 mm azonban már meghaladja ezt a szórási értéket. Javaslom, hogy azonnal jelezd ezt a gyártónak és a kereskedőnek és kérd a hiányzó mennyiség pótlását. Korrekt kereskedő esetén ezzel nem hiszem hogy problémád lenne, Ők meg majd levívják a gyártóval. Ha nem megy másképpen ott a fogyasztóvédelem, bár itt már érdemes számolgatni mennyi is az anyi ami hiányzik, mert megmondom őszintén lehet több időt vesztesz vele, mint amennyit nyerhetsz.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Új tag
![]() |
Jó Reggelt!
Köszönöm agyors választ! A falazási hossz nem rövidül, mert ugye nem futóra rakjuk, bár ugye NF-ek miatt nem is lehetne. Hanem a fal vastagságunk nem lesz meg 45. Azért is választottuk ezt a téglát, hogy nem kell szigetelni, de ugye így a tégla értékei csökkennek (pl: lambda). Reggel hívom a kereskedőt, csak előtte egy kis információra lett volna szükségem, amit hálásan köszönök! Szép Napot! Üdv: Tünde |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Tudom, ezért kérdeztem hogy a másik méret, a 25cm rendben van-e. Mert következtettem, ha az egyik méret nem stimmel, gyanítható hogy a másik sem.
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Szakember
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 316
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 46 köszönetet 42 hozzászólással
![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Azt azért előre lehet prognosztizálni, hogy a ház fűtés számlája nem a tégla méretének köszönhetően lesz magas. A ház értéke meg a beépített anyagét sem éri el.:-( |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Új tag
![]() |
Megnézte a területis a problémánkat és azt mondta, hogy még ilyen nem volt természetesen. Az igazgatóval beszél és jövőhéttől alkudozunk, mert valami talán adnak majd. A többi méretei jók.
|
|
|
|
| Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2012-08-18) |
|
|
#7 (permalink) |
|
Építész
|
Figyelembe véve az sbs által felkutatott adatlapokat, ha nem sikerül megállapodnotok, akkor ez a fogyasztóvédelmet is érdekelni fogja. A megállapodásnál ne feledkezzetek meg arról sem, hogy ha ez a méret eltérés változó, akkor a belső, és a külső vakolatnál is több anyagfelhasználást fog eredményezni.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Idézet:
Közben én is beszéltem pár szakmabelivel akik elmondták, hogy természetesen előfordulhatnak méreteltérések az égetett téglák gyártása során, de a Tiéd egy kissé sok. Namost a tárgyalási alapot képezheti egy vastagabb hőszigetelő rendszer és a tervezett közti árkülönbség + a kellemetlenség anyagi (esetleg építőanyag beszámítás...) ellensúlyozása ésszerű keretek között. Sok sikert és remélem jó hírekkel térsz vissza
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Új tag
![]() |
Kedves Mindenki!
Most jelentkezett a területi képviselő a leier cégtől és 20000Ft kártérítést tud felajánlani (1075000Ft volt a tégla össz értéke). Mondtam neki, hogy ez nevetséges, mire megkérdezte, hogy mennyire gondoltunk, min.100000Ft-ra, amint kimondtam, kinevetett és azt mondta telefonon, hogy továbbítja a feletteseinek, de biztos nem adnak annyit. Jegyzőkönyvet semilyen formában nem kaptunk tőle, csak telefonon birtam ennyi választ "kicsikarni" belőle.Most aztán nem tudom mit csináljak. Ajánlottak fogyasztóvédelmet vagy ÉMI-t, de hol lehet elérni őket (Bács-kiskun megyében), hogyan működik. Köszönöm, ha tudtok segíteni! Üdvözlettel: Tünde |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Bölcs
|
Kedves Tünde!
Figyelmedbe ajánlanám a polgári peres eljárást.Van Igazságügyi építész, lehet szakértői véleményt kérni és kapni.Egy szakvélemény után mások a tárgyalási alapok.Ha érdekel ez a megoldás a mi cégünk Iü.cég, van egy építész kollégám, aki tud segíteni.
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!! Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18 faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| leier, leier 45, leier 45 n+f, méretletérés, mérettűrés, tégla |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|