Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Falazás (http://epitkezes.forum.hu/falazas/)
-   -   Vékony válaszfal mellé falazás Ytonggal (http://epitkezes.forum.hu/falazas/1778-vekony-valaszfal-melle-falazas-ytonggal.html)

Holo01 2018-11-07 22:53

Vékony válaszfal mellé falazás Ytonggal
 
Üdv!
Vettünk egy régi házat amelynek az előszobájában fürdőszobát szeretnék kialakítani (ez félig foglalja el az előszobát.. Az előszoba fala jobb és bal oldalon élére rakott vékony (5cm széles) tömör téglával van felfalazva. Most levertük róla a régi vakolatot, de nagyon rezegnek a válaszfalak, és mindkét oldalra ajtó is lesz berakva. Középen 10cm Ytonggal lesz leválasztva az előszoba részről.

Eredetileg impregnált gipszkartont akartam felragasztani, de most azon gondolkozom, hogy a meglévő vékony falazat mellé felfalaznék 5cm-es Ytong előtétfal téglából körben úgy, hogy habarccsal hozzáragasztanám a meglévő válaszfalhoz is, 210cm magasra. Így kapnék egy vastagabb falat amelyiket utána csempézhetném is és nem lenne olyan érzékeny.

Jelenleg 6cm-es vasalt szerelőbeton van lent, erre tennék bitumenes nehézlemez szigetelést, és úgy indítanám a melléfalazást. Életképes az ötletem? Nem tudom, hogy a hagyományos tömör tégla hogy viselkedne a melléhabarcsolt Ytonggal.. Van ennek valamilyen szakirodalma?

Köszönöm ha időt szántok rám! :)

istvan62 2018-11-08 05:56

re: Vékony válaszfal mellé falazás Ytonggal
 
Szia!


Az elképzelésed nem egy megszokott eljárás, de általánosságban nem zárnám ki, de a fürdőszoba miatt szerintem nagyon bizonytalan. Az éltégla falazatba már az elektromos vezetékeket csak nagyon óvatosan lehetett bevésni, a vizes dolgokkal nem is próbálkoztunk. Az Ytong eléfalazással is hasonló a helyzet. Bármennyire egymásra vannak ragasztva, jó esélyt látok rá, hogy az Ytong alapos megvésése után az eredeti éltégla falnak kellene megtartania az egészet.

Én inkább az eredeti fal cseréjét javaslom, illetve ha elég a hely az eléfalazáshoz, akkor 10 cm vastagságú lapokkal, ami magában is megállna.

Holo01 2018-11-08 07:48

re: Vékony válaszfal mellé falazás Ytonggal
 
Kedves István köszönöm a választ!


A pontos idő 06:34 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum