Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > Érdekességek és minden egyéb > Faanyagvédelem

Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2012-02-29, 12:13   #1 (permalink)
Bölcs
 
Zsuzsa avatarja
 
Csatlakozott: 10-12-10
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 979
Kiosztott köszönetek: 10
Begyũjtött 133 köszönetet 123 hozzászólással
Zsuzsa Vannak jó hozzászólásaiZsuzsa Vannak jó hozzászólásai
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zsuzsa részére
Alapbeállítás Letenyei Városi Könyvtár fazsindelyeinek a védőkezelése

A letenyei Városi Könyvtár fazsindelyének a védőkezelése
letenye
Ez a munkánk több éven keresztül zajlott, 27 000darab fazsindelyt védőkezeltünk a férjemmel.
Gyakorlatilag az egész eljárást ki kellett dolgozni, mivel felkértek a letenyei Önkormányzat Építési Osztályáról, hogy ezt a munkát végezzük el. Az építész, aki a kivitelezést szervezte Letenyén Nagy Gábor , azóta máshova ment már.
Maga az épület terveit Nagy Ervin készítette, aki jelenleg Főépítész, Makovecz tanítványa.
Az épület az organikus építészet gyöngyszeme, Makovecz szellemiségét viseli, itt a neten találtam olyan cikket, ami neki tulajdonítja az épületet, de ez nem igaz.
Visszatérve a munka a felkéréssel folytatódott, onnantól kezdve a védőszer kiválasztása, az alkalmazott technológia kidolgozása az én dolgom volt, beleértve a kivitelezést is.
Maga a védőszer egy kollégám, Beretzky Albert kutatási témája volt a Faipari Kutató Intézetben, mint vegyészmérnök új favédőszerek kidolgozásán fáradozott. A mai napig is él és dolgozik, sokat tanultam Tőle, nagyon jó barátom, kollégám.
A munkához a fazsindelyeket ott helyben gyártották le, kisebb tételekben. 1.képen a nyers fazsindely látható.
A vegyszerezéshez merítő kádat kellett készíttetni. És egy fészerben tudtunk dolgozni. A képeken a merítőkád . 2 kép.
Lehet látni, hogy a zsindelyeket szinte egyesével mártottuk be, majd lecsöpögött és laza mágiában lett tárolva. 3 kép-4 kép.
Olyan favédőszer kellett ehhez, ami kibírja az időjárás változását, nem mosódik ki, jó a színárnyalata, stabilan véd gombák, bogarak ellen.
A kollégám szerves oldószerben oldódó hatóanyagot alkalmazott, ehhez kis adalékot kevertünk, hogy ne mosódjon ki, és pergesse a vizet, a színárnyalatát megadja és napsugár elleni védelmet.
A védőszert a helyszínen állítottuk össze.
A munka a képeken látható, több éven keresztül tartott és nagyon időigényes , precíz munkát kívánt meg. Az épület ma is látható, a védőkezelés 1991-ben kezdődött. Gyakorlatilag 20 éve bírja a zsindely védőkezelése a kitettséget, ami igen nagy szó, mert a kültéri favédőszerek többsége jó, ha 5 évet kibír.
A munkámmal kapcsolatban hasonló megkeresés nem történt, más épületekkel kapcsolatban, illetve innen Letenyéről sem, hogy frissítsük fel a védőkezelést.
5-6.-ik képeken a kész épület látható, az 5.-ik képen Édesapám is látszik, velem együtt, a 6.-ik képen én vagyok látható, megkönnyebbülve, hogy ezt is meg tudtuk oldani.
Az igazsághoz tartozik, hogy a favédőszer hatóanyaga egy nagyon súlyos allergiás reakciót , mérgezést okozott, ami miatt egész későbbi életemben utána nagyon egészségcenrikusan élek, mert az első reakciója a háziorvosomnak az volt, hogy a halálhíremet keltette. Én azóta nem járok tradicionális orvoshoz, az alternatív gyógyításokba vetettem hitemet, majd 6 hét alatt leküzdöttem a betegségemet, csalántea ivással, diétával, méregtelenítéssel. Azóta is foglakozom az alternatív gyógymódokkal és tanítom is ezt. és az életmódomban ezeket az elveket tartom be.
Néha a legrosszabb dolgokat is a magunk tapasztalatára és hasznára lehet fordítani, legjobb, ha magunkban bízunk, számomra ez volt az eset egyik tanulsága.
Másik tanulság a fazsindelyekkel, fával kapcsolatban, hogy nagyon egyszerű, házilagos módszerekkel is hatékonyan lehet dolgozni, kreativitás, ötletek, szorgalom és kitartás kell hozzá.
__________________
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!!
Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18
faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás
Zsuzsa nem elérhető  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usShare on Facebook
Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
fazsindely védőkezelése, hop bt

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhatsz létre
Válaszokat nem küldhetsz
Fájlokat nem csatolhatsz
A hozzászólásaidat nem módosíthatod

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolvaA pontos idő 10:23 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum