Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > Érdekességek és minden egyéb > Faanyagvédelem

Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2015-11-15, 11:51   #1 (permalink)
Bölcs
 
Zsuzsa avatarja
 
Csatlakozott: 10-12-10
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 979
Kiosztott köszönetek: 10
Begyũjtött 133 köszönetet 123 hozzászólással
Zsuzsa Vannak jó hozzászólásaiZsuzsa Vannak jó hozzászólásai
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zsuzsa részére
Alapbeállítás GALAMBOK a padlástérben

Galambokról:
A tetőterekbe előszerettel költöznek be a galambok.Évek alatt az ürülékük bevonatot képez a fafelületen, aljzaton, előidézve sok betegséget a házban élőknél.
2. A madárürülék káros, hiszen mintegy hatvan fajta fertőző betegség terjedése hozható kapcsolatba a madarakkal illetve ürülékükkel. Ezek közül a következők a legveszélyesebbek:
- Histoplasmosis, egyfajta gombás betegség, mely az elszáradt ürüléken elszaporodó gombáknak köszönhetően súlyos légzőszervi megbetegedéshez, esetenként halálhoz vezet.
- Dermaphytosis, a galambok által terjesztett gombás fertőzés, mely a száj környékén lévő bőrfelületet, a légzőszerveket,a beleket, a húgycsövet és a női nemi szervet támadja, és rendszerint viszketést, fájdalmat és nedvedzést okoz.
- Cryptococosis, melyet a galambok és a seregélyek emésztőrendszerében található gombák okoznak. A betegség gyakran légzőszervi megbetegedéssel kezdődik, majd átterjedhet az idegrendszerre is. Mivel a padlások, a templomok, az iskolák környéke, az irodaházak, a lerakatok, a malmok és egyéb ipari létesítmények a madarak kedvelt költőhelyei, így a megbetegedést okozó gombák ezen helyeken is megtalálhatók.
- Vírusos agyhártyagyulladás, az idegrendszer gyulladásos megbetegedése, melynek általános tünetei: álmosság, fejfájás és láz, eredményezhet bénulást vagy kómát is. A betegség az összes korcsoportot támadja, de különösen veszélyes a hatvan évnél idősebbek számára. A vírus terjesztéséért azok a szúnyogok felelősek, melyek a B vírussal fertőzött galambokkal, fecskékkel, pintyekkel érintkeztek.
- Szalmonella fertőzés, az ételmérgezés egy fajtája, mely fecskéktől, galamboktól és seregélyektől eredeztethető. A baktérium megtalálható a madárürülékben, mely elszáradva, por formájában bekerülhet a szellőzőrendszerbe, így az otthonokba, az éttermekbe illetve az élelmiszerfeldolgozó üzemekben megfertőzheti az élelmiszereket.
Amellett, hogy a madarak ezen betegségek közvetlen hordozói, több mint 50 felé élősködővel érintkeznek rendszeresen. Ezen élősködők mintegy kétharmada veszélyes lehet az emberekre és a tenyésztett állatokra, valamint jelentős kártevők.
A madárürülék jelentős kiadások forrása. A madárpiszok eltávolítására szánt idő és költség soha nem térül meg.
3. A madarak összepiszkítják a padlót, a homlokzatot, illetve a különféle eszközöket, károsítva ezzel a gépeket és berendezéseket. Mivel a madarak előszeretettel lakmároznak a hulladékokon, a későbbiekben megfertőzhetik a terményeket, illetve az élelmiszereket. A madarak veszélyeztetik a légi közlekedést, valamint savas ürülékükkel rongálják a parkoló autók fényezését.
A madarak jelenléte környezetünkben gyakran zavaró, riasztásukat különféle humánus módszerekkel biztosítjuk.
A módszerek nagy része arra alapoz, hogy olyan környezetet hozzon létre, mely a madarak számára barátságtalan, így azok elhagyják az érintett területeket.
4. a galambóvantag (galambtetű, hasonlatos a tyúktetűhöz) a galamb vérszívó élősködője, mely a galambfészekben és a galambürülékben tenyészik, szaporodika galambóvantag a lakásba kerülve (ablakon, erkélyen keresztül) az ember vérét is szívja!
A galambok berepülése elleni védekezés nagyon fontos. A már fertőzött gerendák mielőbbi letakaríítása.
__________________
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!!
Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18
faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás
Zsuzsa nem elérhető  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usShare on Facebook
Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sbs (2015-11-28)
Válaszol

Címkék
galambok a padlástérben, veszélyes hulladék

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhatsz létre
Válaszokat nem küldhetsz
Fájlokat nem csatolhatsz
A hozzászólásaidat nem módosíthatod

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva



A pontos idő 14:58 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum