Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Építési napló (http://epitkezes.forum.hu/epitesi-naplo/)
-   -   Építési napló (http://epitkezes.forum.hu/epitesi-naplo/1262-epitesi-naplo.html)

Kredo 2014-06-21 08:27

Építési napló
 
Kedves Fórumozók!
Ha nem akartok az e-naplóval foglalkozni, de az építkezéshez kell, akkor nézzétek meg az e-naploiras oldalt. Aki kéri, annak szívesen állunk a rendelkezésére. Az építőiparban eltöltött 20 év elég sok tapasztalatot adott. Az adminisztráció elvégzését, egészen a használatbavételi engedély megkéréséig tudjuk vállalni.
Együttműködésünkben bízva, üdvözlettel, Éva

sbs 2014-06-25 09:19

re: Építési napló
 
"2013. október 01-től minden engedélyköteles építkezés dokumentálását elektronikusan kell végezni, így szól a törvény.
Akik nem akarnak időt, energiát arra fordítani, hogy elvesznek az ügyintézés erdejében, vagy az e-napló rejtelmeibe nem akarnak elmélyedni, inkább az építkezéssel foglalkoznak akár mint építő, akár mint építtető, ajánljuk szolgáltatásunkat.
Vállajuk ugyanis az e-napló megírását Önök helyett, a megnyitástól a lezárásig, napi kapcsolattartással, mind építtető, mind kivitelező felé."


Nekem tetszik :-) Bár én nagy naplóíró vagyok, biztos sok magánépíttetőt érdekelhet ez a szolgáltatás.

istvan62 2014-06-25 10:07

re: Építési napló
 
A napi naplóírás a vállalkozó feladata!
Az építtető is megteheti benne a megjegyzéseit, de "kellemetlenségek" elsősorban a vállalkozónál jelentkeznek. Bár azt is hozzá kell tennem, hogy tapasztalatom szerint a normális vállalkozók, amellett, hogy morognak, már rájöttek, hogy naponta 2-3 percnyi munkával letudják a kötelezőt. Ha telefonba kell mondani valakinek, az is tovább tart.

Krisztina36 2014-06-27 12:01

re: Építési napló
 
Kedves Fórumozók!

A Veres Bau Kft. nagy segítséget nyújt az e-építési napló vezetéssel kapcsolatban mindenkinek! Gyorsak, ügyesek, és jó áron dolgoznak. A honlapjuk: www.e-epitesinaplovezetes.hu

Zsuzsa 2014-08-13 12:08

re: Építési napló
 
Át kellett néznek egy építkezés naplóját, mert a szarufák penészesek lettek.1 napra van beírva eső 2 hónap alatt. Májustól tart az építkezés, 3 hónapja.
Elmaradt a faanyagvédelmi kezelés.A kivitelező azt mondja miért nem az építtető kezelte.
Napi 2-3 sor van írva, a fontos dolgok kimaradnak.Lehet bíróságozni évekig.
Kifejezetten látszó szerkezet van a tetőtérben, agyon repedezve, penészedve.Sikerült a faanyagot hulladékfává alakítani.

Se védőkezelés, se páraelszívás nem történt.

pirosss 2016-04-07 13:20

Lezárt napló
 
Kedves Fórumozók!
A tanácsotokat szeretném kérni a következő ügyben:

2014-ben kezdtük el a családi házunk építését. Az alapozási munkálatokra szerződést kötöttünk egy céggel és az ők műszaki vezetője kapott felhatalmazást az e-napló vezetésére, amit a saját ügyfélkapuján keresztül nyitott meg. Az idén szeretnénk folytatni az építkezést más vállalkozóval, de az enaplóhoz nem fértünk hozzá. A műszaki vezető küldött meghívást építtetői szerepkörre, így mar be tudtunk lepni a naplóba, de mást nem tudtunk csinálni benne. Kértük hogy adja át az építési területet, amit meg is tett, viszont elfogadni már nem tudtuk, mert pár percre rá le is zárta a naplót olyan FVM nyilatkozattal, hogy az alapozás elkészült. Azt mondta, hogy csak az általa nyitott főnaplót zárta le és mi tudunk új főnaplót nyitni, de nem engedi a rendszer, lakattal lezártnak mutatja a naplót. Az egyetlen dolog, amit enged, új napló készenlétbe helyezése, de ha új naplót nyitunk, akkor mi lesz az alapozási munkákkal?
Szerintetek mit lehet ilyen esetben tenni?
Előre is köszönöm a válaszokat!

istvan62 2016-04-07 16:43

re: Építési napló
 
Amikor belépsz az e-napló rendszerbe, akkor a naplók listájánál két sort kell látnod. Egy fekete, vastag betükkel szedettet, és alatta egy kék, normál betűkkel szedettet. Amennyiben csak a kék sor végén van lakat, akkor egyszerűbb a helyzet, valószínűleg könnyebben megoldható, ha az első, vastagon szedett sor végén is van lakat akkor csak a rendszergazdák tudnak segíteni, és hozzájuk nyílvános telefonszámról nem tudok, csak az e-mail cím van: enaplohelpdesk@e-epites.hu
Az első esetre azért nem írok most leírást, mert látni kellene a részleteket is, de mindenképpen lesz felelős műszaki vezető, sőt az új vállalkozó miatt már a műszaki ellenőr alkalmazása is kötelező lesz, ők pedig remélhetőleg segíteni tudnak.

MűmenDia 2016-05-03 19:11

E-napló szakdolgozathoz
 
Kedves Fórumozók!

A Széchenyi István Egyetem Építőmérnöki szakán, Szerkezetépítés szakirányon írom a szakdolgozatomat. Viszont olyan gondba kerültem, hogy szükségem lenne egy kis segítségre. A dolgozatom témája: Elektronikus rendszerek az építőiparban. Ehhez kellene néhány olyan személyt meginterjúvolnom, akik szoktak e-építési naplót vezetni és esetleg még az ÉTDR-t is ismerik. Ez az interjúztatás elektronikus formában is történhet.
Mellékelem az interjúhoz a kérdéseimet.
Ha ki tudnák tölteni, vagy itt a fórumon megválaszolni, sokat segítene nekem. Nem kellenek rá túl hosszú válaszok (bár a hosszabb jobb, de nem szeretnék időt rabolni). :)

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Interjúkérdések:
1. Hogyan hívják?
2. Melyik vállalatnál dolgozik (hol használja az e-építési naplót)?
3. Milyen pozícióban dolgozik a vállalatnál (tervező, projektmenedzser, kivitelező munkatárs, üzemvezető, szakmai munkatárs, stb.)?
4. Milyen gyakran és milyen régóta használja az e-építési naplót?
5. Milyen céllal használja az e-építési naplót?
6. Milyen feladatkörrel és szerepkörrel van felruházva az e-naplón belül?
7. Mennyi időt tölt egy-egy bejegyzés alkalmával, az e-építési naplóval?
8. Hogyan ítéli meg a rendszer használatát: könnyen kezelhető, nehezen kezelhető, tanulható a rendszer, stb.?
9. A hagyományos építési naplót használta korábban?
10. Ha igen, akkor milyen előnyöket és hátrányokat tapasztalt a hagyományos naplóval szemben az e-építési napló vezetése során?
11. Milyen fejlesztési javaslatai lennének a rendszerre vonatkozólag?
12. Mi a véleménye az e-építési napló elektronikus formájáról és általánosságban a rendszerről?
13. Ismeri az ÉTDR-t?
14. Ha igen, szokott feltölteni dokumentumokat a rendszerbe?
15. Milyen előnyöket és hátrányokat érzékel az ÉTDR-el kapcsolatban?
16. Érte már Önt bármilyen negatív vagy pozitív következmény az ÉTDR vagy az e-építési napló vezetéséből fakadóan? (Bírságolás, peres ügy, kötbér, stb. – amit hagyományos napló esetén másképp ítéltek volna meg?)
17. Mi a véleménye az ÉTDR rendszerről?

istvan62 2016-05-03 20:11

re: Építési napló
 
Érzésem szerint nem sok választ fogsz itt kapni:

  1. Tóth István
  2. EV
  3. tervező, mindenféle mérnöki tevékenység
  4. min heti szinten, kezdetektől
  5. Legtöbbször kötelező
  6. változó: műszaki ellenőr, műszaki vezető, tervezői művezető, építtető meghatalmazottja
  7. 5-10 perc
  8. számomra kezelhető, a napi rutint bárkinek megtanítom egy negyed óra alatt (ha a számítógépet már tudja kezelni) - elsőre néhány részlet ijesztő, nehezen érthető
  9. igen
  10. rákényszerít a tényleges napi vezetésre
  11. Nekem hiányzik a közvetlen keresés a korábbi bejegyzésekben. Ez jelenleg csak a pdf print után lehetséges. Nem használja ki azokat a lehetőségeket, amivel az informatika a felhasználót támogatni tudná, inkább csak dokumentál
  12. A két rendszer közül messze ez a jobb, és használhatóbb, különösen jó, hogy van hozzá demo változat. A szerepkör osztás feleslegesen túlbonyolított.
  13. Igen (ha lehet hinni a sorszámnak, országosan a huszadik voltam a regisztrációban)
  14. Rendszeresen
  15. Hátránya, hogy bizonyos részei nagyon nehézkesek. A regisztráció során a viszonya az ügyfélkapuhoz furcsa, az első évben több ügyfél regisztrációja elakadt, egy idő után inkább nem is próbálkoztunk. Most nem tudom ez hogy áll. (A probléma lényege az volt, hogy a bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül történik, az adatokat ki tudja olvasni, de a mezőket manuálisan kell kitölteni, informatikailag tökéletes azonossággal - viszont bármilyen eltérés megakasztotta a folyamatot, és nem biztos, hogy vissza tudtam jutni a folytatáshoz)
  16. Legfeljebb annyi, hogy a legkisebb dokumentálási szabálytalanság, elégtelenség kiválthat egy ellenőrzést
  17. Hivatkozva a 12. válaszra, itt csak annyit mondanék, hogy sokkal többet ki lehetne hozni belőle, és vannak olyan részek, amiket helyenként csak most kezdtek használni.

MűmenDia 2016-05-03 21:17

re: Építési napló
 
Kedves István,

Már ezért az egy válaszért nagyon megérte! :)

Köszönöm szépen a segítséget!

Üdv.: Klaudia


A pontos idő 12:02 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum