Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Engedélyezés (http://epitkezes.forum.hu/engedelyezes/)
-   -   kocsifelhajtó építése (http://epitkezes.forum.hu/engedelyezes/2007-kocsifelhajto-epitese.html)

Vene 2019-01-26 12:25

kocsifelhajtó építése
 
Üdv!
Építkezés előtt állok és a telek hátsó részére kerülne az épület. Egy autó felhajtót szeretnék építtetni az utcáról a telek közepéig, kb 20-30m hosszan.
A már meglévő kerítés egy részét ki kell hozzá bontani.
Kérdésem hogy ez engedélyköteles -e illetva amennyiben igen, hova kell fordulni az engedély miatt, mi a menete a dolgok intézésének?
Köszönöm a válaszokat

istvan62 2019-01-26 16:08

re: kocsifelhajtó építése
 
Szia!


A telken belüli gépkocsi közlekedés kialakításához nem kell semmilyen hivatali jóváhagyás, ezzel együtt nem teljes a szabadság. Egyrészt a helyi építési szabályzat minden területre meghatározza a zöldfelületi mutatót, ami azt jelzi, hogy a telek területének hány százalékát kell meghagyni zöldfelületnek, tehát mennyi lehet a beépített és burkolt felületek összessége. A rendszer érdekessége, hogy az ilyen esetekre, ahol nem kell sem engedély, sem bejelentés, nem tudok eljárásrendről, amiben ennek betartását ellenőriznék. Másrészt a belső közlekedés kialakítása (különösen, ha kerítés bontást igényel) feltételezi, hogy a közútról valahogy be kell jutni, ami már a közterületet is érintő munka. Ehhez viszont közútkezelői hozzájárulás kell, ennek részleteiről a polgármesteri hivatalban tudsz információt kapni.

A kerítés bontása, vagy átalakítása sem engedély köteles, legfeljebb műemléki környezetben


A pontos idő 06:12 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum