Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Burkolás (http://epitkezes.forum.hu/burkolas/)
-   -   Görbe mennyezet gipszkartonnal burkolása (http://epitkezes.forum.hu/burkolas/2121-gorbe-mennyezet-gipszkartonnal-burkolasa.html)

Laci075 2019-11-24 14:00

Görbe mennyezet gipszkartonnal burkolása
 
Adott egy szoba. 4,4x4,4m alapterület. A bejárattal szemben egy elég nagy, kb 2m x 1,7m ablak, ami nagyon kiadja hogy a mennyezet a szoba közepén kb 2-3 cm behasalt. Mivel épp csak jó a belmagasság és az ablak felett is max 10cm hely van az lenne a kérdés hogy direkt függesztőkkel mi az a legkisebb tavolság amivel egy gipszkarton mennyezetet fel tudok tenni, valamint a stukatúr (?) mennyezet és a gipszkarton közötti rész kell-e hőszigetelni?

istvan62 2019-11-24 14:44

re: Görbe mennyezet gipszkartonnal burkolása
 
kb 8 cm a legkisebb vastagság a gipszkarton mennyezeti szereléshez.

Stukatúr esetén viszont én mindenkinek azt javaslom, hogy vállalja a nagyobb munkát és először bontsa le a stukatúrt. Stukatúr mennyezetből kétféle létezik:
  • Van olyan változat, ahol a kb méterenként elhelyezett födémgerendára alulról csak egy vastag nádpallót rögzítettek, és ezt vakolták. Ebben az esetben nincs mihez rögzíteni a függesztőket.
  • A másik változatnál egy (ritkított) deszkázatra rögzítettek egy nádszövetet, és azt vakolták. Ebben az esetben takart állapotban bizonytalan a deszkázat állapota, és a hézagok helye, mérete. Ebbe a deszkába kell rögzíteni a függesztőket úgy, hogy később se ereszkedjenek meg. Egyáltalán nem kizárt, de bizonytalannak tűnik.

Laci075 2019-11-24 17:08

re: Görbe mennyezet gipszkartonnal burkolása
 
Lécezett a mennyezet, de a teljes bontás brutál munka lenne, őszintén szólva be sem merem vállalni. Sajnálnám is mert a deformációt kivéve teljesen jó állapotban van. Pár helyen a villanyszerelők és a kőműves is bele bontott a házban (pl válaszfalat ütöttek ki, stb) ott bele lehet látni és mindenhol tökéletesnek tűnik. Nem korhad, száraz.
Alap elgondolásom az volt hogy kiderítem a gerendák helyzetét és csak a direkt függesztők helyén bontom a mennyezetet. Csak lécbe nem szeretnék csavarozni, ha csak nem pont alatta van a gerenda és a lécen keresztül fogatom hozzá a függesztőt.
Általában a plafonról lógó vagy falra rögzített dolgok rögzítését túlbiztosítom, tehát tessék-lássék, fent marad vagy nem megoldás abszolult kizárt


A pontos idő 01:30 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum