2012-06-01, 18:15 | #1 (permalink) |
Építész
|
I. Magyar Betonkenu kupa
Ma jártunk egy betontechnológiai továbbképzésen a Mapei-nél. Az előadáson az egyik speciális anyagukkal kapcsolatban került szóba, hogy az egyik munkatársuk ötlete alapján hirdették meg az I. Magyar betonkenu kupát. Kétszemélyes, 4-6 méteres hajót építenek, tényleg csak betonból. A verseny június 22-én lesz Ráckevén. Ha jól értettem 5-6 nevező már van a versenyre, minden csapat maga építi a csónakját.
2012-06-02, 17:34 | #2 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
|
re: Betonkenu
Nem semmi.... aztán nehogy a betonkenuból egyszer óceánjáró legyen a földközi tenderen
Az ötlet óriási, hátmég hogy nálunk is lesz ilyen!!! Hiszen melyik nemzetnek van olyan erős evezős (kajak, kenu) csapati mint nekünk. Máris indítok egy kis népszerűsítést: betonozas.info/2012/06/i-magyar-betonkenu-kupa/
2012-06-02, 21:12 | #4 (permalink) |
Építész
|
Mi az, hogy nálunk is? Az elindító a Mapei magyar vállalata, az ötletadó, a Mapei kft alkalmazottja, aki mellesleg kenuzik
2012-06-02, 21:18 | #5 (permalink) |
Építész
|
re: I. Magyar Betonkenu kupa
Egyébként arra még nem jutott időm, hogy az oldalt végignézzem, csak a konferencián lestem bele a kivetített szövegbe, és a szabályzat alapján több szempontból tetszik a hozzáállásuk.
2012-06-03, 14:28 | #6 (permalink) | |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
|
Idézet:
Ezen a fonalon indultam el és a cikkemhez a betonozási portálon éppen egy amerikai egyetem hajójának képét választottam. De van ennek már - központi weboldala - európai rendezvény oldala - és sok betonkenu (concrete canoe) csapatnak saját oldala, mint például a Wisconsin egyetemé: canoe.slc.engr.wisc.edu/ Amúgy is a legnagyobb hagyománya hol lenne ennek mint az USA-ban. Az ötletadó Mapei pedig természetesen a magyarországi ötletet adta :-) Nem éppen a témába vág, de hasonló sportötlet származott már a volt osztálytársamtól is ez pedig a nyári stranjátékok: Strandjatekok.com - strandfoci- strandröplabda - strandkézilabda - strandvizilabda ahol 4 sportban voltak csapatok az eu országaiból a Balatonon. (ezt a weboldalt én terveztem nekik akkoriban...) Szóval vannak jó ötletek amit nálunk is meg kell valósítani.
2012-06-03, 15:13 | #7 (permalink) |
Építész
|
Én nem kerestem rá ennyire a témára, szóval tiéd a pont.
Egyébként a beton "hajózásnak" elég komoly előzményei vannak. Hídépítésen, olaj fúrótornyoknál alkalmazzák az előregyártott beton pillérelemek kiúsztatását, de a történelemben is elég híres előzményt lehet találni. Normadiában előregyártott vb kikötőket alkalmaztak, amit Angliában gyártottak, és átvontatták a csatornán.
2023-03-24, 08:29 | #9 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
|
Jó reggelt, szeretnék ajánlani egy olyan oldalt, ahol kaszinó oldal értékeléseket fogsz csinálni. A sportfogadasok (látogatás) oldalon találsz egy listát a legjobb online kaszinó oldalakról. Elmondják, hogyan kell játszani és nyerni. Elmondják neked a legjobb kaszinó bónuszokat. Menj tovább, ha érdekel.
|
Címkék |
beton, betonkenu, betonkenu kupa, mapie, sport |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|