![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 16
Kiosztott köszönetek: 13
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Kétszintes házam van,alul megoldottam a fűtést kandallóval,ez fűti a nappalit.Fönt van egy 4nm-es előtér és ebből nyílik 4 szoba,a kérdésem,hogy ha az előtérbe helyezek egy öntvénykandallót az be fogja-e fűteni a négy szobát is,persze nyitott ajtón át.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Építész
|
![]()
Az építész szemszögéből vizsgálva a kérdést, én elször azon gondolkodtam el, hogy a 4 m2 az kb 2,0*2,0 m, ahonnan nyílik 4 szoba, és még a lépcső is kapcsolódik hozzá. Ide telepítve a fűtő berendezést, elég szűkösnek tűnik a közlekedés. A másik gondolatom, hogy egy ilyen szűk térben, aminek ráadásul elhanyagolható méretű a hővesztesége, termelünk akkora hőt, amivel 4 szobát kellene kifűteni.
Régen nekünk úgy tanították, hogy egy régi épületben, ahol a cserépkályha a szoba belső végén, a homlokzattól távol helyezkedik el, a szoba két vége között akár 3°C különbség is lehet. A mi esetünkben ez alapján én legalább 6 °C -ra tippelek a kis közlekedő, és a szobák között, de a 10 °C sem lepne meg. Ennek a vonzataként a páratechnika is érdekes trükköket adhat elő, különösen ha az épület gyengén van szigetelve. Kíváncsi vagyok, hogy gépész szemszögből Wattocsak barátunk hogy látja a kérdést.
![]() |
#4 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Kiosztott köszönetek: 0
![]() |
![]()
Üdv!
Egy 70m2 -es 190m3-es szigeteletlen fa gerendafödémes műanyag nyílászárós épületre ,amire 8 radiátort gondoltam. Mekkora teljesítményű szilárd tüzelésű kazánt ajánlotok? És még. Pl: Ha egy 24Kw-os kazánhoz 1000l-es és nem az ehhez szükséges 1200l-es puffer tartályt teszek ,ront a teljesítményen vagy veszteséges lesz a működés? És,ha nagyobb tartályt teszek mint amire szükség van PL1200l-eshelyett 1500l-est? Fenn álnak-e ezek a tényezők? Előre is köszönöm a válaszokat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) | |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Idézet:
Tapasztalatból beszélek, persze nálam nincs gond mivel van kiépített fűtés a kandalló mellett (ami a nappaliban van), de a kandalló sosem volt alkalmas arra, hogy komolyan befűtse a szobákat. Persze némi leleménnyel ez is megoldható lenne, ha a kandalló környékéről csövekkel befuvatod a meleget a szobákba, de ez elég elvetemült dolog, én is csak gondolatban játszottam el vele.
![]() |
![]() |
#6 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
![]() |
![]()
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy ha az olcsóbbik "kályha-kandalló" köré építek téglából egy burkolatot, ami fölveszi és tárolja a kályha hőjét, + a füstcsőre még egy füst dobot is tennék, megérné-e a belefektetett energiát vagy felejtős az egész? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Szerintem nem éri meg, a hatásfoka nem lesz jó. Véleményem szerint ha veszel egy gyári kályhát/kandallót az úgy van tervezve hogy megfelelően leadja/sugározza a hőt közvetlenül a lakótérbe. Ha ezen változtatsz csak ronthatsz. Az más ha te építtetsz egyet a neked megfelelő módon.
![]() |
Címkék |
fűtés, kandalló |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|