Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-06-21, 18:04   #2 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Földhivatal buktatók

Megtudná-e mondani valaki, hogy a földhivatali térképmásolatokon a határvonalak elméleti ,számított, mért vonalak, vagy a valós keritések vonalát mutatják, mennyire azonosak ezek egymással. Ezekbe a rajzokba belerajzolják a telken felépített építményeket is. Az épületek elhelyezése mennyire felel meg a valóságos állapotnak, vagy a földhivatalnál vannak-e ilyen térképek, amelyeken a tényleges állapot látható. Újabban digitális, és légi felvételek alapján készülnek térképek, és új határvonalak, és új terület adatok képződtek.
Sarok telek vagyunk. Az egyik szomszédunk területe 2 m2-et növekedett.Ez abból is látszik, hogy a másik szomszédunk a keritését tőle 20cm távolságban építette újjá, és a mi házunk belső sarkától is kb. 20 cm-rel távolabb építette meg.Ez most úgy néz ki, hogy az épületünk, amely egy társasház 20 cm-rel rövidebb, mint a telkünk.Ez az új kerités egy egyenesben van a tovább menő telkek határvonalával, szintén újjá épített más fazonú keritéssel. Ez az egyenes összesen 7 telekkel határos oldallal-véggel Ha ezt az egyenest meghosszabbítom a kerités vonalában a házunk oldal határánál, akkor azt mutatja, hogy a másik szomszédunk utcafronti Régi építésű kő keritése van túlépítve. Itt van az átfedés a 8cm szigetelés, és a kerités felett, ami miatt a hatóság bontatni akarja a szigetelésemet.
A kiméretés,szakvéleményezés 150-200 eFt kerülne, vagy bonthatom a szigetelést!Mit tegyek- hová forduljak???
Jelen állapotban 6m2 hiányzik a telkünkből (becslés szerint), a másik szomszédé 9 m2-t növekedett? Földhivatali adat szerint
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel