Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-06-21, 12:36   #10 (permalink)
Piktorka2
Új tag
 
Csatlakozott: 13-06-21
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
Piktorka2 Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Csempére tapétát !

Látom, hogy már késő a hozzászólás, de az elkövetkezőkre tekintettel leírnám, hogy elég necces a tapétázás a csempe felületére.
Rengeteg buktatója van.
1: Nedves, fürdőszobába, gőzös konyhába nagyon meg kell választani a tapéta fajtáját.
2: A tapétázáshoz nedvszívó felület szükséges. Amennyiben a választott tapéta vinyl réteggel van mintázva , úgy a ragasztó nedvességtartalma nem tud eltávozni a légtér felé, a fal felé pedig a csempe gátolja meg az elszivárgását, és a ragasztó rendkívül sokáig nedves maradhat. Amennyiben a simítást gipszes glettel végzik, a gipsz megduzzadhat és leválik a felületről.
3:
Amennyiben olyan tapétát választanak, ami kiengedi a párát, nedvességet a légtér felé, akkor arra viszont nagyon hamar rátelepszik a konyha zsíros levegője és bepiszkolódik a tapéta.
Javaslatom: Válassz más megoldást.
Ajánlok egy tapadóhidat a csempére, majd erre egy réteg flexibilis csemperagasztót.
Ennek száradása után lehet simítani glettelni. Ajánlok mész, vagy valamilyen műgyantakötésű glettet, mert ezek kellően ellenállnak a gőzöknek, a párának.
Ezután, ha még is mintás felületet szeretnél egy egyszerű festés helyett, akkor valamilyen halvány színű festékkel alapozd le a falat, mejd a kereskedelemben kapható díszítésre alkalmas lazurozó ( nem fedő) festékkel fesd át és még száradás előtt mintázd a felületet. Lehet egy fóliadarabbak, melyet össze gyűrsz és rátapogatod, vagy vannak ilyen célra mintás hengerek és annak használatával lehet márványutánzatokat elérni. A festék mindenképpen egy jobb megoldás a tapéta helyett. A tapéta kétség kívül egy esztétikusabb megoldás, de nem ebben az esetben és nem erre az igénybevételre.
Ezeket az anyagokat egy festékszaküzlet eladója feltétlen rendelkezésedre tudja bocsájtani. mert valószínű ismeri az anyagok tulajdonságait, és megfelelő választék áll a rendelkezésére.
Valószínű, hogy egy nagy szakértelemmel rendelkező szakember képes lenne megcsinálni a leírt munkát, de Nem hiszem, hogy célszerű választás a tapéta. A tapéta rendkívül drága, mert jelenleg elment a választék a minőség és az esztétikum felé, ami megemelte az árakat. A festék azért is jobb megoldás, mert a konyhát hamarabb kell majd újra festeni a lakószobáknál és ez sokkal egyszerűbbé teszi az újra festést.
Piktorka2 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sbs (2013-06-24)