Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-06-16, 18:32   #24 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Szélső lakások, oldal határra épült házak speciális problémái!

Ha már megismerkedtünk az előzőekben a földmérési hibahatárokkal hosszmértékben, a területi hibahatárokat is érdemes megkeresni, és megismerni!Ugyan ott megtalálható.
Az elv, mint az almérő vízórák esete. Mindig csurran, cseppen egy kicsikét, vagy szivárog. Ha a vízóra aknában áll a víz, az igen gyanus állapot!No nem árvíz-belvíz idejére gondolok! 2012 szeptemberében , a nagy szárazság idején megsokaltam, hogy áll az óra aknájában a víz, és bejelentettem hibaként a szolgáltatónak. A 4 lakásos társasházunknál is rendszeresen volt 4-5 m3 különbözet 2 havonként, ami azért kicsit bosszantott is.A hibaelhárítás mérő előtti csőtörést állapított meg az utcán, és az elfolyt víz nagyobbik része utat talált a csatorna felé. A maradék víz a környezetet itatta át, és a mérőaknábn is jelezte ott létét.Tehát nem talajvíz volt! A hibaelhárítás után, a mérő le, és visszaszerelésével, a bekötő méretlen csőszakasz cseréjével még a különbözetek is csökkentek a főmérőhöz viszonyítva.Kb. 10 éve fennállhatott ez a csőtörés, én 3 éve kerültem birtokba. Sikerült a mérési adatokat megszereznem a szolgáltatótól.

Ezek után jó lenne tudni, hogy egy megépült építmény méreteiben mekkora tűrések lehetnek? Mik is a hiba határok? 100 m2 es lakásnál 2 m2 minusz megengedhető, elfogadható vajon?
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel