Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-06-11, 20:55   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Beton kerítés

Szia Rob!

Nekem általánosságban sokkal szimpatikusabb a zsalukő, mint a pincefalazó, és kültérben ez fokozottan igaz. Nem tartom szerencsésnek az üreges elemeket csapadéknak kitett helyeken. Ha mégis a falazó mellett döntenél, akkor tüskézésnek nem látom értelmét, nincs mibe belefuttatni.
A hivatkozott ragasztó teljesen korrekt, járható megoldás, létezik más gyártótól is (pl:Hilti) Ha így csinálod, akkor 10 mm -es betonvasból, 2db / fm sűrűséget javaslok.
Egyébként az említett biztonsági problémára (kiálló tüskék) azt az egyszerű megoldást szoktam javasolni, hogy a beton tetejébe a tüske helyett visszakampózott vasakat kell helyezni, akkor egy - egy fél hurok látszik ki a betonból. Ezekbe egyszerűen bele lehet kampózni a további vasakat, és ha a kampózást körbe veszi a zsalukőbe öntött beton, az teljes értékű toldásként fog működni.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel