Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-05-28, 06:51   #22 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Falvastagság, hőszigetelés.

Utólagos homlokzat szigetelést tervezőknek azt szoktam mondani, hogy gondolja végig a szigetelés menetét. A homlokzati szigetelés kialakításához kel:
  • szigetelő lemez
  • ragasztó
  • háló
  • színező
  • egyéb segédanyagok: dübel, indító sin ...
Ehhez mindhez tartozik munkadíj, és még némi állványozás. Ha ezt mind összeszámolja, akkor egy 5 centis egyszerűbb rendszereben az össz költségnek ~ negyede a szigetelés ára, és a szigetelés vastagsága a szigetelő lemez árán kívül a többi költséget minimális mértékben befolyásolja. Ebből következik, hogy ha megduplázza a homlokzatra költött pénzt, akkor ötszörös utólagos szigetelést kap, és ez az, ami a későbbi megtakarítást hozza.

Természetesen ezen a ponton meg kell említeni, hogy van ebben egy kis csúsztatás, mert ilyen szintű szigetelésnél mér billen a rendszer, és a gépészettel is másképp kell foglalkozni, de az arányokat érzékelteti. Ha már rászánta magát egy homlokzati munkára, akkor lehet azt számolni, hogy mennyi idő alatt térül meg, de lehet úgy is számolni, hogy van egy alap összeg, amit mindenképpen ráköltene, és a többlet megtérülését számolja.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel