Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-05-14, 21:17   #4 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Szélső lakások, oldal határra épült házak speciális problémái!

Kedves Gábor!
Képzelj el egy üres beépítendő telket,belvárosban, ahol a házak faltól-falig összezárnak. Ebből egy öreg házat bontási engedéllyel lebontanak, és a visszamaradó oldalfalakat szigetelik le. A 2. hozzászólásomban egy ilyen szigetelési eseményre gondolok, és láttam is ilyen megoldásokat.Kérdés, hogy a bontási engedély mit tartalmazhat ebben az esetben?Kötelezést, vagy tűrést a beépítés ideéig! Vagy jön a hatóság és lebontatja, mivel túlépítésnek minősíti?!
Kis országunkban előfordulhat minden!
Az 1. pontban írottakhoz az alábbiakat tudom leírni. Az adó hatóság levélben értesített, hogy 30 napon belül visszafizeti a fellebbezési illetékemet a bontásügyében 30 000Ft-ot, ha NINCS adótartozásom, mivel a bontás helyett most új eljárás van folyamatban, ez a földmérési ügy. Forduljak szakértő földmérőhöz, méressek, kérjek szakvéleményt,stb.Erre válaszolt a földmérő, hogy még a belvárosban sem tud 8 cm-t kimutatni, erről szól az 1. pontban írt áprilisi jogszabály is, ami ma már jogerős is. Tegnap a feleségem járt bennt a hatóságnál, ahol még mindig azon görcsölnek, hogy méressek, és vigyek szakvéleményt, mert bontatnak! (Azaz a 8 cm oldalfalszigetelésemet 80 m2-en). Ezek építész mérnöknek mondják magukat. Lehet, hogy ők más mérőeszközzel mérnek, de én már az almérő vízórák esetét vélem felfedezni, amik sosem stimmelnek a főmérő vízórával. A földmérők hivatkozását még nem közöltem a hatósági szakemberekkel, a M. közlöny szerintem náluk is megtalálható.
Az ÉTDR-en majd megpróbálom a választ megadni, elküldeni a hivatalnak, van még egy pár napom addig. Van már ÉTDR száma az ügynek. Üdv. loggi
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel