Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-05-03, 09:21   #3 (permalink)
Johnnie
Új tag
 
Csatlakozott: 12-08-01
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
Johnnie Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Beton vagy kerámia tetőcserép

"Kissé" megkésve reflektálnék SBS által felvetettekre, amikkel egyébként teljesen egyetértek. Viszont megint itt a tetőfedések szezonja, különös tekintettel a nagy viharokra, mint a tegnapi is, erről eszembe jutott a tetőfedés megint.

A kerámia vagy betoncserép vásárlás valóban eléggé szubjektív kérdés. A leggyakoribb, hogy valaki meglát egy tetőt, ami tetszik neki (akár az utcán járkálva), majd elkezd keresni ilyen cserepet, vagy elmondja a tervezőnek, kivitelezőnek, esetleg lefotózza és mutogatja a képeket, hogy márpedig neki ilyen kell. Olcsón. A kivitelező/tervező fejeket vakar (esetleg egymásét! :-), majd jobb esetben felveszi a kapcsolatot egy építőanyag teleppel, mint a ez is, és a szakértő kollégák korrekt anyagszámítása alapján ajánlatot ad, vagy rosszabb esetben jól megindokolja, hogy az miért nem lesz jó a megrendelő házára. (Kivitelezőknél előfordul, hogy valamelyik anyagot jobban preferálják, mert azzal jobban szeretnek dolgozni, akkor is, ha a megrendelő igényei alapján nem az a legjobb választás, így lebeszélik róla...)

Én (mivel nem vagyok sem tervező, sem pedig kivitelező) a saját házam építésénél személy szerint azt tudtam, hogy a Bramac betoncserép bejön nekem, mert megtetszett más házán. Ezért ezt kerestük, erre kértünk ajánlatot a feleségemmel. Ezek után eldöntöttem, hogy kitől veszem meg, kiszállították, felrakták, boldog vagyok vele (a feleségemmel is :-) azóta is.

Ennyit az agyag vagy betoncserép kérdésről. :-)
Johnnie nem elérhető   Válaszol idézettel