Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-04-08, 19:50   #8 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás re: WC lefolyónyílás

Egyáltalán NEM!

Ahogy így leírtad, minden bizonnyal egy szakszerű felújítás kell a wc-nek. Mivel egy olcsó (akciós) wc csésze 6-7e Ft nagyságrendben van, én mindenképp ajánlanám a komplett kagyló cseréjét, új szerelvényekkel (szintén pár ezer forint). Erre nem sajnálnám a pénzt, ha már így alakult.
Viszont ha a födém olyan ahogy leírtad, nem valószínű hogy a szag is gyorsan el fog tűnni, mivel szinte biztos beszivárgott már a szerkezetbe. Ezzel is kell kezdeni valamit mindenképpen. Azaz WC felszed, WC alatti rész (sitt és egyéb) kitakarít, javítás betonozással ügyelve a csatorna elfolyóra, ezzel egyidejűleg ezt is felújítani.
2-3 nap múlva (a beton szilárdulásának függvényében) burkolás, majd a wc csésze elhelyezése az új bekötésekkel. 20-30 évig nem lesz probléma.

Nem tudom mit említesz szellőző csatornán, de ha az a fürdő/wc közepén lévő összefolyó rácsa, az nem szellőző, hanem vízelvezető. Ha ezen keresztül is jönne némi szag az a többi szaniter bűzelzárójában keresendő (tisztítandó).
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel