Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-03-29, 12:11   #21 (permalink)
papesz28
Szakember
 
papesz28 avatarja
 
Csatlakozott: 11-02-08
Hely: Ajka
Összes hozzászólás: 188
Kiosztott köszönetek: 44
Begyũjtött 32 köszönetet 32 hozzászólással
papesz28 Hírneve felfelé szállpapesz28 Hírneve felfelé szállpapesz28 Hírneve felfelé szállpapesz28 Hírneve felfelé szállpapesz28 Hírneve felfelé száll
Üzenetküldés MSN-en keresztül papesz28 részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül papesz28 részére
Alapbeállítás re: Lefolyórendszerek

PVC- zésnél amit érdemes betartani, a lejtés , azt már kiveséztétek (1m-n 2- 5 mm), csatlakozáshoz érdemes kizárólag gumigyűrűs tokot használni (pl.: áttolókarmantyú), oka hogy ha véletlen rögzítés után fizikai ráhatás éri (belerúgsz), a ragasztás könnyen elpattan, illetve a ragasztáshoz kell a melegítő eszköz, és némi kézügyesség, és nem mellékesen ha nem PVC-t kapsz a boltban (és nem mindig mondják) hanem PP csövet akkor azt még melegíteni sem lehet, ezenkívül fordulásnál nem árt, sőt ajánlott 2x45°-ot alkalmazni 90°helyett.
Ha padlóösszefolyót akarsz rakni, akkor vizes- száraz bűzelzárósat érdemes berakni, és nehogy mindent abba köss bele, mert nem arra van inkább a 110- es csőbe tegyél több leágazást, vagy közel a 110-eshez tegyél 50-s ágat , mert ha nem tartasz meg egy megfelelő elfolyási mennyiséget biztosító átmérőt könnyen bosszús lehetsz.
Épületen belül a szerelőbeton tetején a rögzítés legegyszerűbb módja, lábazati szigetelés méretre vágva, arra a cső, majd hilti szalaggal és beütő dübellel betonhoz lehúzatni.
Ejtővezeték alján nagyon fontos a forduló idom megfelelő alátámasztása, az esetleges szétcsúszás elkerülése érdekében. Ha olyan helyen kerül be az ejtővezeték , ahol zavarhat a hangja , akkor lehet hang csillapított csövet is kapni.
Kültéren min. 40cm az ajánlott induló mélység, a homok ágyat említették, nem ismétlem, fontos, hogy fordulásnál "T" idom tisztítás céljából kerüljön be. Későbbi munkálatokkal előfordulható sérülések elkerülése érdekében esetleg a csővezeték fölé 10-20cm- rel egy szalagot végigfektetni érdemes hogy tudd , vigyázz ott van vmi.
Közmű rákötésnél tisztitó idom szükséges , anélkül nem veszik át.
Nyomáspróba ajánlott a gumikigyűrődés , tokba benemtolás, vagy kicsúszás ellenőrzése céljából.
Hirtelen ennyi
__________________
http://www.hydrovidra.hu/
Alternatív megoldások, megújuló energiák, innovatív épületgépészet
papesz28 nem elérhető   Válaszol idézettel