Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-02-26, 18:39   #16 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Falvastagság, hőszigetelés.

Kedves Róbertó!

Az első két kérdésre azt kell mondanom, hogy részben tervezési kérdés, részben szubjektív döntés. Ezeket az épület tervezése során a tervező kollégával érdemes átbeszélni, és egyeztetni a tervezés többi szempontjával.
A lemezalapot csak akkor alkalmazzuk, ha valamilyen speciális körülmény rákényszerít. Ilyenek lehetnek a talaj adottságai, vagy a passzívház kialakítás, bár az utóbbi úgy tudom már megoldható nélküle. A falszerkezetnél nekem személy szerint nem szimpatikus a beton. A teherbírása rendben lehet, a hőszigetelés csak szigetelő anyag vastagság kérdése.
A Hyperthermmel ezen a néven még nem találkoztam, és nem hallottam róla semmit, de régen foglalkoztam polisztirol betonnal. A neten rátaláltam az oldalukra, ebben a felhasználásban nekem nem szimpatikus, a magyarázat hosszú lenne, és sok apróságból jönne össze. A lényeg, hogy a fenntartásaim vannak az oldal információ tartalmával, a kivitelezés módjával, a technológiai sorrenddel, és az eredménnyel kapcsolatban. Nem néztem végig az összes infót, de nem valószínű, hogy talajszint alatt alkalmazható lenne. Ha mindenképpen ilyen jellegű szigetelés kell, akkor inkább a Kvarc shield, azt technológiailag inkább a helyén érzem.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel