Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-02-22, 11:02   #24 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Könnyűszerkezetes épületek

Sajnos ennyi adatból nem sokat lehet megtudni, emlékeim szerint nem volt gyári típusként forgalmazott betonyp panel, bár ebben tévedhetek. Nagyon sok múlik a részletek tényleges kialakításán, amit így leírással nem lehet megadni.
Ami az építés ideje, és a megadott adatok alapján következtethető az az, hogy ez az épület a könnyűszerkezetes épületek régi generációjához tartozik, ma már sokkal jobban hőszigetelik a falakat. Esetünkben ennek nem csak a téli hőveszteség szempontjából van jelentősége, az ellen viszonylag védett. A nyári felmelegedéssel szemben viszont nincs a szerkezetnek hőtehetetlen tömege. A könnyűszerkezetes épületeknek erre a generációjára mondták, hogy a klíma nélkülözhetetlen. Szóval a lényeg, hogy ne egy mai színvonalú könnyűszerkezetre számits.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel