Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-11-13, 23:54   #1 (permalink)
Balovis
Új tag
 
Csatlakozott: 12-11-13
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 3
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Balovis Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Gázvezetékek menetes szerelvényeinek tömítése

Sziasztok!
Apósom az energetikában dolgozik, túlzás ugyan azt állítani, hogy mindenhez ért, mégis ő úgy gondolja. Persze ettől még jelen esetben igaza is lehet.
Történt ugyanis, hogy újonnan épült családi házunkban bekötöttem a gáztűzhelyet. Speciálisan gázbekötéshez alkalmas flexicsövet vásároltam 1- 1 szilikon tömítőgyűrűvel.
Amikor szereltem fel a felxicsövet mind a gázvezeték golyócsapjánál lévő menetet, mind a gáztűzhely menetét bekentem Gumiám G pasztával: vékonyan nem állt rajta az anyag, illetve a flexicső menetét is vékonyan bekentem. Úgy tudom/ tudtam, hogy ez biztosítja maradéktalanul a gáztömörséget, azaz így a legbiztonságosabb. Az apósom viszont azt mondta, hogy ez hülyeség, ezzel csak bajt csináltam, semmi szükség a gáz flexicső meneteinél tömítést használni, de ha már használok, akkor azt tegyem teflon szalaggal. Én viszont úgy tudtam, hogy a teflon szalag leginkább víz esetén biztonságos.
Kicsit tanácstalan vagyok, mert a GUMIÁMŸ G szilikon bázisú tömítőanyag a gyártó honlapja szerint is kifejezetten gázvezetékek menetes szerelvényeinek tömítőanyaga.
Abban a tudatban használtam, hogy jót teszek vele. DE akkor most mi az igazság?
Elsősorban szakemberek, gázszerelők etc. hozzászólásait várom. Illetve, ha valaki tud a témáról javasolni linkeket, ahol bővebben utána tudok nézni nagyon megköszönném.
Előre is köszönöm a segítséget!
Balovis nem elérhető   Válaszol idézettel