Téma: Geberit
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-10-04, 11:34   #4 (permalink)
djarni
Törzsvendég
 
Csatlakozott: 11-03-03
Összes hozzászólás: 105
Kiosztott köszönetek: 18
Begyũjtött 16 köszönetet 15 hozzászólással
djarni Vannak jó hozzászólásaidjarni Vannak jó hozzászólásai
Alapbeállítás re: Geberit

Nos, a Geberit az egyik legnagyobb szaniter gyártó, és ha jól tudom Cseh.

Amikor le kellett cserélnem a wc tartályt, akkor azért döntöttem mellette, mert szinte mindenhol az ő termékeivel találkozom. Ebből arra következtetek, hogy jónak kell lenni, ismert és könnyen beszerezhető.

Egy átlagos tartályt vettem 8-10 ezer Ft környékén, már nem tudom. Korábban is geberit tartály volt, melynek a nyomogómja eltört, továbbá nem mindig indult el a vízfeltöltése. Jobbnak láttam, ha kompletten veszem meg, mintha a belsejért cserélem ki, mert az árkülönbség elenyésző és legalább van egy szép új fehér tartály.

Na már most, az új tartállyal új lukat kellett fúrnom a falba, mert nem ugyanott volt a rögzítése, mint a korábbinál, ami szintén geberit. Továbbá a lefolyó cső - ami a wc-be illeszkedik - a tartály felöli részén (alul) szivárgott. Pedig a nyomás ugyebár csak akkora, amennyi víz van a tartályban, semmi több.

Ez egy egyszerű tőmítő pasztával tudtam orvosolni. Van ez a szürke gyurma szerű cucc, azt tettem oda, majd úgy csavartam rá a műanyagot, így a tömítés jó lett, a víz csöpögés, folyás megszűnt.

Ezek voltak a negatívok. kb. 1 éve szereltem fel, azóta semmi gond nincsen a tartállyal, tökéletesen működik, szép fehér még mindig. Továbbá a garancia is kecsegtető, mert 6 évet ad rá a gyártó. Ebből az következik, hogy eddig a rendeltetés szerű használat mellett hibátlanul működnie kell, különben mire fel kockáztatna meg ennyi garanciát. Egy 10 ezer Ft-os költségnél pedig a 6 év teljesen rendben van. Ha valakit zavarja a benne lerakódott vízkő és nem akarja kipucolni, meg szép újat akar megint, az 6 évente olcsón simán cserélheti.

Üdv.: Arni
djarni nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sbs (2012-10-05)