Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-08-05, 07:51   #1 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás Új Széchenyi Terv: Fűtéskorszerűsítés – ÚSZT-FŰTÉSKOR/2012

A meglévő lakóépületek energiahatékonyságának javítását célzó, valamint széndioxid kibocsátásának csökkentését eredményező kazáncserét ill. megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek kiépítését támogatja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Korszerű kazánok, napkollektorok, megújuló energiát hasznosító fűtési és a meleg vizet előállító rendszerek a támogatási körben.

2012. augusztus 27-től nyújthatnak be pályázatot családi ház, ikerház, láncház, sorház, valamint a maximum 4 lakásos társasház lakói fűtési rendszerük korszerűsítésére. (a pályázat további részletei itt is megtalálhatók)

A megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés beépítésére az ingatlanba, lakásonként maximum 1,5 millió forint igényelhető. Ebbe a körbe tartozik a napkollektor, a hőszivattyú, a brikettet, pelletet, faaprítékot hasznosító kazán, és a faelgázosító kazán. A beruházás kondenzációs gázkazán beépítésével is kiegészülhet. A kéményátépítés költségei is szerepelhetnek a pályázatban. Sőt a tervezési és engedélyeztetési munkálatok költségei is belefoglalhatók a megpályázott pénz maximum 8 százalékáig. A pályázatban a kivitelezés munkadíja meghatározott mértékig szintén szerepelhet.

Fontos feltétel, hogy olyan lakóépülettel lehet pályázni, amelyet 2006. december 31. előtt jogerősen használatba vettek. Az igényléseket augusztus 27-től lehet benyújtani, kizárólag elektronikus úton. A rendelkezésre álló összeg 864,4 millió forint. Az igénylés benyújtása ingyenes. A pályázatokat a benyújtás sorrendjében dolgozzák el, elbírálásuk szakaszosan történik. A támogatást a keret kimerüléséig ítélik meg; az azon felül benyújtott pályázatokat elutasítják. Letölthető pályázati útmutató és információ: Fűtéskorszerűsítés oldalon található. A kémény átépítéséhez és a fűtés korszerűsítéséhez a kérhető díjmentes tanácsadás közvetlenül a gyártótól: Tanácsadás: Schiedel!

Úgy vélem aki élni tud vele ez egy remek lehetőség most. Kíváncsi leszek milyen hamar fogy el a pályázati pénz, azaz lezárják-e majd a pályázatot idő előtt.
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel