Téma: m3 számitás
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-07-29, 18:36   #25 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: m3 számitás

Néhány kiegészítés sbs felsorolásához:
  • Az egy délelőttnyi munka esetében az egész jó közelítésre helyezném a hangsúlyt.
  • A betonnál kevésbé érzem fontosnak, hogy összesen mennyire lesz szükség, jobb az infó, ha típusonként bontva van. Különböző minőségű betonokról van szó, és különböző szakaszokban kerülnek beépítésre. Tartószerkezetnél már nem jellemző a helyszíni keverés, az mixerrel hozatjuk, aljzatnál lehet helyszíni keverés, mixer, vagy esetleg az esztrich.
  • A beton mennyiségnél minden ügyfelemnek szoktam mondani, hogy amíg a lábazatot el nem hagyjuk addig minden mennyiség nagyot változhat. Példának talán elég annyi, hogy az alap oldala megrogy egy kicsit, és + 1 m3 beton belemegy.
  • Gerendás födémnél akkor lesz pontos az érték, ha ténylegesen kiosztjuk a gerendákat, és azt rajzon rögzítjük. Ebbe sok apróság belekavarhat, pl a kémény helye.
  • A betonacél esetében szintén akkor lesz jó pontosságú az eredmény, ha tételes vasalási tervet készítünk, bár még úgy is belekavar a szabási veszteség.(természetesen lehet anélkül is, de akkor nagyobb a pontatlanság)
  • A vakolat, és a falazó habarcs mennyiség számításánál nagyon fontos, hogy milyen keze van a kőművesnek, és mennyire pontos a tégla. Ehhez vegyük hozzá azt is, hogy a kézi keverésű habarcs idejében minden jó kőművesnek megvolt az az egy segédmunkása, aki olyan habarcsot tudott keverni, ami a főnökének kellett, más a géphez nem nyúlhatott. Így pedig a mész, és cement hányad még kevésbé becsülhető.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel