Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-07-27, 13:24   #1 (permalink)
sz_peter
Új tag
 
Csatlakozott: 12-07-27
Összes hozzászólás: 9
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
sz_peter Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Új aljzat rövid idő alatt - lehetséges?

Sziasztok!

Egy kis tanácsot szeretnék kérni.
Röviden arról van szó, hogy vettünk egy családi házat, ahol a szobákban még nincs aljzatbeton, csak a földre, párnafára lett fektetve parketta, ami már nyikorog rendesen. Ha már úgyis hozzá kell nyúlni, szeretném a hőszigetelését is megoldani.

Ami még befolyásolja a módszert, hogy kb. 2-3 hét áll csak rendelkezésre a kivitelezés és a beköltözés időpontja között (a régi lakást el kell hagyni). Így klasszikus betonozás a több hetes teljes kiszáradási idejével nem igazán jöhet szóba.

Arra gondoltam, hogy párazáró fóliára 10x5 cm-es párnafákat tennék le 50 cm távolságra, közé 10 cm vastag hungarocellt, és erre egy réteg 18 mm-es nútos OSB lapot. Ez adná a járó felületet.

Ezt hőszigetelés szempontjából megfelelőnek érzem, azonban a terhelhetőséget illetően vannak bizonyos fenntartásaim. Vajon idővel nem fog nekiállni nyikorogni az OSB? Egy nagyobb szekrény súlyától esetleg nem süllyedhet meg az egész?

Mi a véleményetek? Illetve ha tudtok más megoldást, ami hasonlóan rövid idő alatt kivitelezhető lenne kérem osszátok meg velem!

Köszönöm!
sz_peter nem elérhető   Válaszol idézettel