Téma: Kocsibejáró
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-07-25, 21:33   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Kocsibejáró

A sávok méretéről nem tudok bölcset mondani, az függ attól is mennyire gyakorlott vezetők használják. Arról se feledkezz meg, hogy ha a garázsnál nincs kialakítva fordulási lehetőség, akkor ezt a távot minden alkalommal tolatva is meg kell tenni!
A beton vastagságát én legalább 15 centire venném.
A beton esztétikájának növelésére két jellemző módszert tudok, amit normális kőművesnek is ismerni kell. Induljunk ki abból, hogy ezt a betont is dilatálni kell, különben magától fog dilatálni. Feltételezzük, hogy a beton sávot 1,5-2 méterenként dilatáljuk. Esztétikusabb kivitel esetén minden ilyen mezőt körben egy "L" alakú, ívesen hajlított lemezszerszámmal simítottak le körben, amitől lett egy kb 1,5 cm széles kerete. Ezen a kereten belül kétféle megoldást alkalmaztak. Az egyik a cementszórás, amitől csúszásmentes, egyenletes megjelenésű felület alakult ki. A másik változat a hengerezés, ami a régi festőhengerekhez hasonló (ki emlékszik már a tapéta előtti festő módszerekre?), tehát egy kis kézi henger, aminek a felületén kis tüskék vannak. Ezzel a kereten belül egy olyan, a cementszóráshoz képest fényesebb felület alakul ki, amiben egyenletes ritmusú apró benyomódások vannak. A Viacolor előtti ősidőkben mindkettő nagyon elterjedt volt.
Modernebb változatban kaphatóak a barkács áruházakban olyan öntőformák, amik szabálytalan kőmintát utánoznak, de azt nem biztos, hogy gépkocsi alá érdemes tenni, vagy csak külön rétegként a teherbíró sávon, ami ismét új költségnövelés, és azt is alaposan ki kell találni.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
lroberto (2012-07-26)