Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-07-17, 18:07   #1 (permalink)
FBX
Új tag
 
Csatlakozott: 12-07-17
Összes hozzászólás: 12
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
FBX Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Esztrich beton

Tisztelt hozzáértők!

Tetőtérben kellene a felületet vízszintesre hozni, és persze megoldani a lépéshanggátlást. Kb 60 m2 az egész terület. Úsztatott padlóra gondoltam.
A szint adott, mert lépcső visz fel a tetőtérbe.
A jelenlegi sík nem teljesen vízszintes, a feljátarnál kb 2 cm-el alacsonyabb, mint a túloldalon. Sajnos pont úgy jön ki a dolog, hogy a lépcsőnél csak kb 8 cm-t lehet összességében emelni, a túloldalon már 10-et lehetne.
Azt mondják a betonnak minimum 5-6 cm vastagnak kell lennie.
Tehát a szigetelésre marad 2-3 cm. Ezt lépéshanggátló anyaggal tölteném fel.
Viszont a padlón mennek csövek is. amik jó esetben ebben a 2-3 cm-ben elférnek. Úgy olvastam a prospektusokban, hogy a lépéshanggátló anyagok nem lépésállóak, tehát a csövek között lépésálló polisztirolt kell fektetni, és csak az fölé kerülhet a lépéshanggátló anyag. Erre viszont nincsen elegendő magasság.
Ráadásul van olyan hely, ahol a csövek keresztezik is egymást (több helyen is). Ott már kb 6 cm is lehet a 2 cső magassága együtt.
Vajon jó lehet ha így leöntik eszrich-el?
Vagy mindenképpen emeljük meg a szintet, még ha a lépcsők miatt az nem is jönne ki jól?
Érdemes egyáltalán eszrich betont készíttettni?
Állítólag így egy fél nap alatt elkészül az egész munka, és olyan sima lesz a felület, hogy padlókiegyenlítőt biztosan nem kell használni. Sőt az elkészült betont locsolni sem kell.

Egyáltalán szabad ilyen meleg időben betonozni? (Most az idő jó lenne, de amikor a tényleges munkára kerül a sor, akkor már biztosan 38 fok meleg lesz)

Már járt kinn egy eszrich-es terepszemlét tartani. Azt mondta, hogy a szigetelést tegyem le, a szükséges zsaluzást készítsem el. De azt is mondta, hogy a helyiségek közti kapcsolatoknál ott ne tegyek szigetelést, mert ott a mostani aljzatra kell önteni a betont, hogy ott jobban feltámaszkodjon.
Sőt a lépcső lejárat széleinél sem szabad szigetelést tennem, mert ott is fel kell, hogy támaszkodjon a beton az aljzatra.
Én ezt nagyon furcsállom, mert eddig úgy tudtam, az úsztatott padlónak épp az a lényege, hogy sehol nem szabad, hogy hanghidak alakuljanak ki a felületek között.

Most akkor tegyek úgy, ahogy az eszrich-es mondja, vagy inkább keressek egy másik kivitelezőt?

Azt is mondta a kivitelező, hogy mindenképpen 0,8-as kavicsból kell készíteni a betont, mert csak úgy lesz megfelelő minőségű.
Csinálhatja 0,4-esből is, de úgy az sokkal gyengébb lesz. Igaz lehet ez?
FBX nem elérhető   Válaszol idézettel