Téma: Szerelőbeton
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-07-16, 21:32   #12 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás re: Szerelőbeton

Az átfedéshez jó segítség, ha leteszitek a teljes sort és megnézitek milyen átfedés marad. Az egy hálónak meg kell lenni, de kár levágni belőle a végén, igy akár lehet másfél, vagy kettő is. Azonban annál több már sok és pazarlás.

Egyébként a maradék háló később még jól jöhet olyan helyekre mint a járda, ahova egyébként nem vennél vasat, viszont ha van akkor már érdemes beletenni.

A vasháló vastagsága a terheléstől függően van méretezve, így az nem igaz, hogy minél vastagabb annál jobb. Ha nincs a kiviteli tervben meghatározva, akkor nálunk a szerelőbetonban 6-os háló van, a födémre meg 4-es tettünk.

Fontos hogy a kémény alapja is jól ki legyen betonozva (téglából épített kémény esetén, kb 1 m3-es alap legyen) ami szintén össze van vasalva a sávalappal.

A kötöződrótot se felejtsétek el :-)
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel