Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-06-29, 19:16   #2 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás re: Fa ablakok minősége

Az első házunknál nagyon elszúrtam a fa ablakokat. Olcsót szerettem volna ezért egy asztalossal csináltattam meg (nem az volt az első munkája...). Aztán egy kemény beltéri nedvesedés után elengedett a ragasztás és némelyik ablak egyszerűen szétesett.

Szóval ha választanom kéne akkor nálam az első, hogy jó gyártó cégtől vegyem meg. Erre biztosan van jópár, de én mondok kettőt:

Hofstadter fa ablakok
Schumacher fa ablakok

Ezután jön a minőség és az ezzel járó árkategória, amit fentiek közül biztosan a Hofstadter ablakai nyernének, tehát ha áldozok rá akkor ezt választanám.
De a Schumacher is jó ablakokat gyárt és egy fokkal olcsóbb, tehát ha a pénztárcám a szűk keresztmetszet akkor ezt választom.

Ezeknél az ablakoknál a vízvető, a gumitömítések és a vasalatok első osztályúak, szinte kivétel nélküli tökéletes alapanyagból készülnek.

Amiket írsz, a felületkezelésről az nagyon jogos, én például kezeletlent sosem vennék, mert a házi, utólagos kezelés nem olyan mint a gyári, ahol több rétegben (3-5) is felhordják a védőanyagokat, hogy a fa ablak hosszú életű legyen.
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sumiviki (2012-07-02)