Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-06-28, 00:29   #6 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás re: Aljzatbeton készítéséhez kérek segítséget.

Mindenképpen tisztázni kéne mi lesz a funkciója, és milyen terheket kívánsz benne tárolni. Azt is tudni kell, hogy mennyire veszélyeztet a talajvíz, azaz kell e vízszigetelés.

Amit te leírtál rétegrendet az egy lakásként funkcionáló aljzatbetonozásnak felel meg. Ráadásul, ha nem lesznek falazatok a vasalásnak sincs akkora jelentősége (bár én nagy "vasaló" vagyok) Én a különálló pincénket 8-10 cm betonnal húztam le, azóta sincs vele bajom.

Na és a hatékonyság..... kontra egyszerűség. Egy gyors köbözés után ha megrendelsz egy pumix kocsival mixerbetont (a pumixos autón van egy kisebb betonpumpa) kb 1-2 óra alatt végzel. Beton árakat itt találsz. Csak egy kőművesnek kell lehúzni a pincébe lepumpált betont.... Számold ki cserébe mennyi az emberi munkaerő + betonkeverés + bedolgozás költsége és ideje.
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Dodó (2012-07-02)