Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-05-16, 21:29   #6 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás re: Aljzatbeton garázsba

A súlyból gyanítom, hogy ez egy nagyobb személyautó, vagy kisteherautónak való garázs aljzata lesz. (Ha kisteher akkor ne feledd, hogy időnként megrakva is beállhatsz, amikor 2 - 2,5t is lehet a súly)

István mindent megírt, én is ezt tenném:
- 5-10 cm durva kavicságy
- 10-15 cm vasalt beton (közepesen erős: C12-22)
- a vasalást ne spórold ki, mert megtérül, esetleg macerás lesz hazavinni az 5m x 2m -es vashálót, de akár el is vághatod és 15-20 cm toldással egymáshoz illesztheted a helyszínen.

A hőszigetelést azért említhette István, mert ha a garázs a házad része akkor bizony fontos. Egyébként nem érdekes, hacsak nem akarod fűteni télen.... de ezt nem hiszem megteszed ilyen energiaárak mellett....

Fontos még a csapadékvíz helyes elvezetése az épület körül, hogy ne folyhasson majd a beton alá a víz ezzel elpuhítva a földet (láttam én már betont nem egyenletesen megsüllyedni, mert 2 évig alámosta az eső...)
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
attis (2012-05-17)