Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-05-02, 07:03   #19 (permalink)
Zsuzsa
Bölcs
 
Zsuzsa avatarja
 
Csatlakozott: 10-12-10
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 979
Kiosztott köszönetek: 10
Begyũjtött 133 köszönetet 123 hozzászólással
Zsuzsa Vannak jó hozzászólásaiZsuzsa Vannak jó hozzászólásai
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zsuzsa részére
Alapbeállítás re: kavitációs kazán!!!! erről egyenlőre ennyit!!!!

Ezek közül a legegyszerűbb a kavitáció. Ez már néhány atmoszférás (bar) nyomás különbségre létrejön. Amikor egy szűkebb csőből egy sokkal tágasabb helyre lép ki. Kis buborékok jelzik. Ezek azért nem egészen olyanok, mint amilyeneket a szódavízben is láthatunk, mert azok gázbuborékok. Én itt vacuum-buborékokról akarok mesélni. Évszázada ismerjük már az általuk okozott bajokat. A csőrendszerek és a hajócsavarok réme. A hajócsavar élénél a maga előtt tolt vízmolekulák között még egy nyitott rendszerben (tenger) is megemelkedik a nyomás, de amikor elhagyják a túlnyomásos zónát, akkor hirtelen nyomásugrás következik be a hajócsavar mellett, amerre a víz eláramlik a hajócsavar útjából. Itt keletkeznek a vacuum-buborékok. Ezek nagyon rövid életűek, de annál agresszívebbek. Minden hajócsavart megesznek. Anyaga szinte közömbös. És ráadásul vonzódnak a víztől eltérő anyagokhoz, amelyen milliméternyi sugáron annihilálják az anyagot. Bármit. Kis félgömb alakú simafalú gödröcskét hagynak maguk után. Kis kékes fényfelvillanás kíséri a jelenséget. Nagyon hasonlít a színe az elektromos szikrák színéhez. Vettem a fáradtságot, és megfigyeltem a jelenséget kísérő pattogást a kisrádiómmal egy kavitációs kísérletünk közben. Hasonlóan hangzott, mit az elektromos szikrák zavara. Ezek is nagyon szélessávú zajt okoznak. A nagyobbacskák, mint amilyen egy villámcsapás, látszanak a televízión is és hallatszanak a rádióvevőkben is, vagyis itt is felléphet ugyanaz, mint a kavitáció esetében. Erre soha nem találtam még utalást. Külön tárgyalják. A villámcsatornában hirtelen nagy légnyomás növekedés áll be, majd kisülés végén rohamosan csökkenni kezd. Így a villámcsatorna útvonalán végig bekövetkezik az annihiláció, ami 30-40 szer hatékonyabb az atombombánál. A kavitáló levegő és vízmolekulák nyomán hatalmas fény és hő szabadul fel, és egy vácuumszál, amelynek a helyére hirtelen betódul a levegő. Ettől durran akkorát. De miért kelt a rádióhullámok minden spektrumában rádióhullámokat.

A rádióhullámokat mozgó (rezgő) elektromos töltések keltik. A villámban van töltésmozgás, vagyis kelthet ilyen hullámokat is. De a kavitáció következtében keletkezik csak igazán széles spektrumú sugárzás, a gamma sugárzást is ideértve. És valóban jelezte a doziméterem. Pontosabban négyféle doziméterrel is megfigyeltem a jelenséget. Vagyis a kavitációs jelenség rádioaktív. Ez eléggé karakteresen igazolta a teoretikus feltevéseinket. Ha vizet kavitáltunk, akkor a maradék víz rádióaktivitása nem volt számottevő, vagyis nem keletkeztek káros maradékok. Ez jó hír. A közben keletkező sugárzás csak a háttérsugárzás kétszerese volt, amit egy egyszerű ólomlemez és maga a víz is elnyel. Kalorikusan jelentős hőt termel a folyamat. Fűtésre máris alkalmas. egyelőre a prototípus még eléggé drága, de belátható idejű fejlesztés után jól és olcsón használható. Elektromos szivattyúval 400-800 százalékos hatásfokú. Vizet fogyaszt. A legnagyobb amit működni láttam 22 kW-os volt. Ebben egy örvényes kavitátor volt.

Ultrahanggal is jól működő berendezés építhető. A legnagyobb amiről tudok (1MW/cm 2!!) teljesítményű. Ebben radioaktív anyagokat semmisítenek meg. A folyamat során sokféle új elem is megjelenik, ami a tökéletlenül anihilált anyagok (atomok) következménye. Szintén komoly hőtermelő. Ezen a módon sokkal gazdaságosabb lenne a hőtermelés, mint a különböző anyagok égetésével. Komoly fejlesztési projectet kellene rá indítani, hiszen rohamosan drágulnak az energiaforrások.
__________________
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!!
Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18
faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás
Zsuzsa nem elérhető   Válaszol idézettel