Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-04-05, 21:24   #14 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Falvastagság, hőszigetelés.

Szia Sznoopy!

Az építésügyi hatóság hozzáállása számomra első hallásra is furcsa. Az a része egyértelmű, hogy az engedélyezett tervtől eltértek, de ilyenkor az első lépés, hogy fennmaradási (és tovább építési) engedély kérelem beadására kötelezik az építtetőt. Ha ez nem történik meg akkor a hatóság készíttet szakértői véleményt. Ezek alapján döntik el, hogy az épület mennyire felel meg az előírásoknak, és határoznak a továbbiakról.
Bontást eddig csak abban az esetben hallottam, ha az épület életveszélyes, vagy valamilyen előírást drasztikusan megszegtek. A legtöbb esetben megelégedtek a büntetéssel.
A konkrét esetben:
  • A 38-as tégla szerkezetileg nem rosszabb a 30-asnál
  • 38-as téglából lehet építeni hőtechnikailag megfelelő épületet.
  • A 30-as téglára (ha nem Porotherm Profi) akkor biztosan kellett homlokzati hőszigetelő rendszert tervezni. Ebben az esetben, még ha a belső méretet változatlanul is hagyták, a 38-as tégla csak néhány cm méret növekedést eredményez, összesen talán 10 cm. Ez ha jól emlékszem a büntetés határértéke alatt van.

Szóval összességében a a bontatást erős túlzásnak érzem, büntetésre viszont lehet alapot találni. A témával a 245/2006. (XII. 5.) Korm. rendelet foglalkozik
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 elérhető   Válaszol idézettel