Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-04-04, 18:31   #9 (permalink)
Lincz
Új tag
 
Csatlakozott: 12-04-02
Összes hozzászólás: 5
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Lincz Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Borospince szigetelése

nos ez egy épülő ház.
eddig elkészült a borospince beton alapja. azon van vízszigetelés alulról, amit fel is hajtottunk megfelelő módon. aljzat döngölt kavics.
cél a pára helységbe beengedése. de onnan ne szívódjon bele a falba, ne szivarogjon át a szomszéd helységekbe, stb. van monolit födém is, ami nincs semmilyen irányból eddig szigetelve, se hő- se víz ellen.

szellőzést ebbe a helységbe nem gépit gondoltam. hozzáteszem forgódobos hővisszanyerős gép kerül a többi részbe, mert 20cm külső szigetelés és légtömör nyílászárók mellett kell!

természetes szellőzést gondoltam, mégpedig az ajtóba téve egy sime rács, és a mennyezet alatt egy másik. sima természetes légmozgás alakulna ki, de nem túl nagy, hogy ki ne száradjon a pince, mert a pára megtartása a bele tett zöldség-gyümi miatt kell!

a kérdésem konkrétan arra vonatkozik, hogy a pince belső oldalfalait mivel borkoljam be? a tetejére egy kevés styrofoam (3-5 cm) lenne, de oldalfalra nem feltétlen muszály. a kőműves szomszéd hagyományos meszes vakolást javasolt.

ugyebár ez egy borospince lenne (nem csak bornak) aminek a belső kialakítása nem baj ha valami olyan formát kap, ami hasonlít egy pincéhez. tehát ilyen irányba is kell kicsit gondolkodnom.

de ahány szakember, és tüzépes van, mind mást mondott eddig kb.... agyrém. ezért próbálok itt-neten- okosságokat begyűjteni....

ja és a helyszínen baromira nincs talajvíz, eléggé mélyen van az iható vízréteg is. ilyen probléma nincs.
Lincz nem elérhető   Válaszol idézettel