Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-04-04, 10:41   #1 (permalink)
Zsuzsa
Bölcs
 
Zsuzsa avatarja
 
Csatlakozott: 10-12-10
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 979
Kiosztott köszönetek: 10
Begyũjtött 133 köszönetet 123 hozzászólással
Zsuzsa Vannak jó hozzászólásaiZsuzsa Vannak jó hozzászólásai
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zsuzsa részére
Alapbeállítás Ajtók, ablakok faanyagvédelme, rosszul megválasztott favédőszer

Ajtók, ablakok faanyagvédelme-mérgező favédőszer
Ma már kevesen építenek be fából készült nyílászárókat, mert inkább a műanyagból készült ajtók, ablakok kereslete nőtt meg, mégis érdemes pár szót említeni erről is.
Sajnos a kereskedelmi forgalomban találkoztam olyan ajtóval, ablakkal, aminek a beépítése után a lakóknak ki kellett a házból költözni, mert elég súlyos egészségi károsodásuk lépett fel.
A gyártót és a felhasznált favédőszert nem áll szándékomban megnevezni, ennyire én sem vágyódok a bíróságra járni, de általánosságban leírom a lényeget.
A gyártó egy olyan favédőszert alkalmazott a védőkezeléshez, aminek a kipárolgó gőzei nehezebbek a levegőnél és a lakásban maradtak.
Kaphatók a kereskedelmi forgalomban olyan favédőszerek, amiknek a hatóanyaga a levegőnél nehezebb. Ezeket a kültérben is óvatosan használjuk. Valóban rá van írva, hogy kültéri használatra, de ott is, ha egy napozóágyat kenegetünk vele, akkor bizony rosszullétet okozhat a védőszer kipárolgás után.
A szóbanforgó ügyben a Tulajdonos kihívta az ÁNTSZ-t, aki kimérte a mérgező anyag jelenlétét, majd megállapította, hogy a megengedett koncentráció alatt van a mennyisége!!!
A megengedett koncentráció ipari munkahelyekre vonatkozik, ahol nagyüzemi mennyiségben alkalmaznak szerves anyagokat, vagy mérgező anyagokat.
A méreg, mérgező anyag koncentráció, senkinél, sehol nem engedhető meg!!!
Visszatérve az ügyre, a favédőszer forgalmazója is rátett még egy lapáttal, azzal, hogy közölte nem igen érdekli a dolog, mert ez egy üzlet és őt csak az eladás érdekli.
Az ügynek nincs megnyugtató vége, az ajtók, ablakok, kenése lenolajkencével történjen és olyan favédőszerrel, ami az egészségünkre nem lesz ártalmas.
__________________
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!!
Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18
faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás
Zsuzsa nem elérhető   Válaszol idézettel