Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-04-03, 11:01   #3 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Borospince szigetelése

A válasz írása közben villant be egy emlék egy konferenciáról, ahol egy borospince építését hozták példának. Nem azonos a helyzet, de a párhuzam talán érthető, és érdekes.
Régen a nagyméretű borospincéket bányász technológiával építették, és belülről falazták alá a tégla boltozatot. A közelmúltban valaki építtetett egy nagyméretű pincét. Mivel a munkavégzés módja jelentősen változott az elmúlt száz évhez képest, kiment a vállalkozó egy böhöm markolóval, és kiásott egy hatalmas gödröt. Abban megépítette a boltozott pincét, és visszatöltötte rá a földet. Az eredmény egy hatalmas zuhanyzó lett. A feltöltés, mint a környező termett talajnál lazább anyag összegyűjtött minden csapadékot a talajból, és az legkönnyebben a tégla boltozaton keresztül tudott elszivárogni.
Szóval ha egy technológiai rendszer egy elemét megváltoztatjuk, az az egész végeredményre hatással lehet.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel