Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-03-28, 20:08   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Hozzáépítés!

A korrekt megoldás szerint minden szinten minden szerkezetet a saját jellemzőinek megfelelően összekapcsolsz a neki megfelelő meglévővel. Pontosan úgy, ahogy egy új építésnél is csak különleges okok miatt szakítod meg az egyes szerkezeteket.
Az alap szintjén ez azt jelenti, hogy a meglévő alapba lyukakat fúrsz, és beütött, beragasztott betonvasakkal kötöd össze az új szerkezettel. a falazásnál csorbázat vésést kell alkalmazni. A koszorúnál szintén vasakkal kell összekötni, de ott a kisebb keresztmetszet miatt jobban oda kell figyelni. Elképzelhető a befúrt fém tőcsavar megfeszítése, és ahhoz csatlakoztatni az új koszorú vasalatát. Ha van rá lehetőség, a legjobb megoldás az, ha az új koszorút úgy alakítod ki, hogy a meglévő koszorú fölött, az épület kontúrja mentén végigvezeted. Az teljesen összefogja a két épületet.
Mindezek ellenére a két szerkezet közötti repedést biztosan elkerülni nem lehet. Erre szoktam azt javasolni, hogy ha megoldható akkor érdemes a toldást úgy kialakítani, hogy legyen egy homlokzati sík váltás, vagy esetleg egy mélyedésként kialakított sáv. Ezekben az esetekben kevésbé feltűnő a repedés, mint egy sík homlokzat közepén.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel