Téma: m3 számitás
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-03-26, 21:25   #16 (permalink)
yager01
Új tag
 
Csatlakozott: 12-03-26
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
yager01 Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: m3 számitás

Idézet:
istvan62 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A leírtakkal kapcsolatban néhány dolgot érdemes végiggondolnod:
- A térfogat számítást jól műveled, még a tömörödést is rászámoltad, de ez a teljes kész szerkezet térfogata, aminek 15-ös zsalukő esetében ~ fele a zsalukő, tehát a bedolgozandó beton ennyivel csökken. Igaz viszont, hogy a talaj egyenetlenségek miatt az alján kiegyenlítéshez, kifolyó anyaghoz is kell többlet.
Ebben teljesen igazad van! Nem igazán tudtam, hogyan számoljak, ugyanis csak ennyit találtam a kiszemelt zsalukőről. Úgy voltam vele,hogy ez a legrosszabb eset a beton mennyiséget illetően! Remélhetőleg ennél több nem kell!

Idézet:
istvan62 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az egy sorban egymás mellé rakott zsalukövek nem fognak hosszú ideig össze kapaszkodni, a beton nem köt hozzá olyan minőségben. Ha betonvasat raksz bele, az a beton felszínén lesz az sem fog sokáig benne maradni, hacsak a betonozás nem viszed magasabbra (pl ék alakú kiemelés, vagy fedlap forma)
- A 10 cm mélység azt jelenti, hogy a nedvesség könnyen alá jut, a fagy előbb-utóbb külön mozgatja a zsaluköveket. Szóval így magában ez kb olyan eredmény hoz, mintha fagyálló téglákat raknál sorba az árokba.
- Ezt a helyzetet tovább rontja a közéjük állított oszlopok mozgása, ami repeszti a mellette lévő betont. A mozgásnál a szél, vagy a nekiugró kutya által keltett rezgésre, és a hőtágulás hatásaira gondolok
- Ilyen kis mélység esetén én nem foglalkoznék zsalukővel. A kiásott árok két oldalára állítanék egy-egy szintezett zsaludeszkát, és kibetonoznám. Így még vasat is tudnék végig futtatni benne. Ráadásul nem kell a 75 m-t egyszerre bezsaluzni, mivel a kis keresztmetszet miatt a beton gyorsan meghúz, így ha nincs olyan veszély, hogy valaki letapossa a betont, a zsalut viszonylag gyorsan le lehet bontani, és tovább vinni
Igazad lehet a zslukövet illetően! Lehet tök felesleges? Megspórolhatok egy csomó pénzt! Vagy ebben az esetben jól több betonnal kell számolni? Milyen mélyen érdemes elkészíteni a beton aljzatot? Elég lehet a 10cm, vagy illene mélyebbre ásni?
yager01 nem elérhető   Válaszol idézettel