Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-03-22, 00:48   #5 (permalink)
Free
Törzsvendég
 
Csatlakozott: 10-11-29
Hely: Szigetszentmiklós
Összes hozzászólás: 66
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 12 köszönetet 10 hozzászólással
Free Vannak jó hozzászólásaiFree Vannak jó hozzászólásai
Alapbeállítás re: Medence építése házilag

A medence nálunk a garázs aknával kezdődött.

Anno az első kőnyíves szaki enyhén illumin-á-zott állapotában dupla mennyiségű zsaluzó blokkot rendel az egyébként kiváló mélységű és nagyságú, jól használható szerelőakna készítéséhez. Az aknát persze már másokkal fejeztük be.

A zsalukő több mint fele megmaradt 1,5 -2 évig már már az enyészetnek mikor az Isteni szikra kipattant a buksiból: Építsünk medencét, had tanuljon a gyerek otthon úszni!
4m x 2,5m X 1,6m magas.

Talajszintre téve mert fixa ideám szerint a hátsó sarokba beépített 2 colos csappal arról árasztva locsolom nyáron a hátsó része mögötti veteményes kertet.

Mezei 30cm vasbetonhálós alap a vasbeton hálóba oldalt körben felhajlított beton vasak a megkötött durván símitott alap szélén a felfelé álló rúdakra rá lettek fűzve a zsalukövek, beton beöntve kívánt magasságig felvasbetonozva. (Azért a maradványhoz még egy fél raklap zsalukövet kellett hozatni ) Alul, és belső oldalán vízüveggel keverve belocsolva és símítva zsalu perem szélei befelé lejtős visszafolyósra srégen kiöntve, lépcső vaskorláttal kívül és belül.

Mikor minden kész, locsolgatás, és rá 2 hétre gyorsan kötő speciális mű(gyanta?)anyag alapú kék speciális festék, 2 vödörnyi (14000Ft volt akkor most több mint 70-100.000Ft) hengerrel felhordva (úgy kötött hogy a végén már alig lehetett tolni a hengert) síma, fényes, ütés és karcálló felületet adott, mint az autós műhelyek aljzata.

Ennek kb 14 éve azóta 2 évenként egy pár ezer forintos mezei medencefestékkel az enyhe felületi hajszálrepedéseket áttoljuk és a medence használható.

Slaggal tölthető fél nap alatt, vízcserélő tisztító nincs, a neomagnol megy bele napi 15-25 szem és azzal 2 -3hétig elegendő tisztaságú, ha éjszakára áthúzzuk szűrőhálóval a piszoktól és letakaróponyvázzuk, az elöregedett víz egyrészét árasztva a kertet ellocsoljuk és utántöltjük.

Hja és a gyerek megtanult úszni benne!

Kevesebb ráfordítást igényel mint bármilyen más megoldás. Bár nem annyira szép és így vízforgató nélkül 3 max 4 hétnél többet nem bír ki.
__________________
Ablakot vagy ajtót keresel? M & F nyílászárók
Free nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának
lui (2016-06-30), sbs (2012-03-22)