Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-03-21, 21:52   #24 (permalink)
Free
Törzsvendég
 
Csatlakozott: 10-11-29
Hely: Szigetszentmiklós
Összes hozzászólás: 66
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 12 köszönetet 10 hozzászólással
Free Vannak jó hozzászólásaiFree Vannak jó hozzászólásai
Kacsint re: Nyílászárócsere, de hogyan?

Ami a púrhab levágását illeti....

Az ékek helyét kihabozni csak gyakorlott szakember álljon neki!
A már megszilárdult púr hab töredékek ék hézagba való utólagos betömését az ék kivételekor, már 10éve alkalmazzuk, illetve tanácsoljuk a vakoló szakinak vagy kőművesnek.

Való igaz az ideális az lenne ha kifújáskor csak az ablak síkjáig terjedne illetve ha már kicsit többet sikerült benyomni akkor a kitüremkedő habot még a teljes megkötés előtt, mikor már meghártyásodott a felülete, visszanyomkodni az ablak síkjáig.
(egyébként eredetileg a német, osztrák szakik is ezt tanácsolják elsőnek ha van rá idő és ember)

De: sajnos erre sem a szerelők többségének sem a tulajnak nincs ideje és türelme hogy a kellő felületi hártya keménységét kivárva kívül és belül vissza nyomkodja a kiálló részeken.
Még akkor sem biztos ha a szaki magának csinálja házilagos kivitelben.

( A házilagos kivitelű ablak cserétől és beállítástól valamint habozástól eleve óvnák minden gyakorlatlant, magával a habozással teljesen jól függőbe és "vízbe" állított kváló ablakot is el lehet akár véglegesen szúrni! )

Ha viszont nincs se ember se idő visszatömködni és levágásra kerül a kiszáradt hab van egy költséges, de a púrhab levágása átali állagromlást is kiküszöbölő megoldás mely plusz a szigetelést is tökéletesíti, ezt RAL szerelésnek hívják, ez körben külső és belső záró szalag felragasztását jelenti a levágott kihabozott résre.

Munkában és anyagban is legalább 15-25% + költség viszont ez után nyugodtan lehet kívül belül vakolni és ráadásul jöhet a hőfénykép nyugodtan akár évek múltával is!
__________________
Ablakot vagy ajtót keresel? M & F nyílászárók
Free nem elérhető   Válaszol idézettel