Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-02-20, 20:41   #7 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: égéskésleltetés

Ez tényleg az a szerencsés helyzet, amikor valószínűleg gond nélkül megoldható a födémcsere tetőcsere nélkül. A képet olyan szempontból is megnyugtatónak tartom, hogy az épület kora, és a többi infó alapján felmerült bennem a takaréküreges fal lehetősége, de szerencsére nem az. Azt viszont mindenképpen meg kellene vizsgálni, hogy milyen az épület alapozása.
A kezelés anyagára Zsuzsa tud tanácsot adni (valószínűleg a Pyronaturt fogja ajánlani), de változatlanul az a javaslatom, hogy ha még nem is készül eng terv, a teljes beruházás koncepcióját kellene először összeállítani.
Ilyen kis fesztávnál tényleg nem sok hasznosítható terület marad a tetőtérben, így térdfal magasításra kell készülni, és az sem mindegy hol megy fel a lépcső. Ezt már a földszinti alaprajznál is figyelembe kell venni. A gépészetet is úgy érdemes kialakítani, hogy a későbbi felállások miatt már ne legyen szükség bontásra, és még sok egyéb dolog felvetődhet.
Ja, és mindenképpen meg kellene vizsgálni a sárgerenda állapotát, mert az később nem cserélhető, és rendesen el tud korhadni!
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel