Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-02-20, 07:30   #1 (permalink)
Spagetti
Új tag
 
Csatlakozott: 12-02-18
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Spagetti Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Leesik a nyomás a kazánban 0.5 barra

Sziasztok Szerelők!

Segítsetek mi lehet a probléma!

A panel lakásunk fűtési rendszere Beretta CIAO 24 CSI turbo kazán biztosítja. Problémám az hogy a fűtési rendszerét miután feltöltöttem 1,3-1,5 bar nyomásra pár nap után leesik a nyomás 0,5 barra. A fűtési rendszert (csöveket és a radiátorokat) átnéztem sehol nem látszik szivárgás, csepegés. A kazán biztonsági szelepe viszont amikor beindul a fűtés elkezd csepegni. Nem tudom jól gyanítom-e, hogy a kazán hőtágulási tartályában kevés a gáz (levegő). Ha így van akkor megjavítható a rendszer ha pumpával nyomok bele valamennyi levegőt! De mennyit kell bele nyomni?

Természetesen nem saját kezűleg szándékozom megoldani a problémát hanem gázszerelővel. A lakást fél éve vásároltam. Beszéltem is egy szerelővel aki határozottan állította, hogy az ilyen rendszerekben semmiféle tágulási tartály nincs. A leírások szerint viszont 8 literes beépített tágulási tartálya van, amit egy kis utána olvasással megtudtam.

Ilyen szerelői ismeret nem nyugtat meg és próbálok utána olvasni érdeklődni a dolgoknak. Azt nem tudom megmondani milyen idős a kazán ezzel vettem, a fűtés beindítása előtt megcsináltattam a karbantartást. A radiátorokat amik még a régi öntöttvas radiátorok természetesen légtelenítettem.

A kazán villogó zöld jelzést ad.

Előtte ahol laktam Immer turbó készülék volt beépítve. Sokat beszéltem a szerelővel, mert az éves karbantartást mindég megcsináltattam a fűtési idény előtt. Ő magyarázta ezt a levegő dolgot, hogy a turbó kazánok tágulási tartályát belül egy gumimembrán kettéosztja. A felső térben gáznemű anyag (levegő) van hisz az nyomható össze. Ha ebből szökik meg akkor a helyét az alsó térben folyadék pótolja. A víz felmelegedésekor így nagyobb nyomás keletkezik akar 3 bar feletti is ezért távozik a nyomásszabályzó szelepen. Én elhittem neki. Talán nem ez az igazság? Én nem értek hozzá de azt feltételeztem ha az IMMER-nél így van akkor a Beretta-nál is így kell lennie.

A karbantartások során mindég megmérte a nyomást a tartályban és autópumpával pótolta. Nem is volt hasonló gondom a régi lakásomban. Ott egy szomszédomnál fűtéskor IMMER készüléknél folyt a túlnyomásszabályzó a szerelő kijött engedett le a fűtési rendszer vizéből, a tágulási tartályba pumpált levegőt és azóta is hibátlanul működik a kazán.


Várom a válaszotokat!
Spagetti nem elérhető   Válaszol idézettel