Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-02-14, 23:42   #6 (permalink)
papesz28
Szakember
 
papesz28 avatarja
 
Csatlakozott: 11-02-08
Hely: Ajka
Összes hozzászólás: 188
Kiosztott köszönetek: 44
Begyũjtött 32 köszönetet 32 hozzászólással
papesz28 Hírneve felfelé szállpapesz28 Hírneve felfelé szállpapesz28 Hírneve felfelé szállpapesz28 Hírneve felfelé szállpapesz28 Hírneve felfelé száll
Üzenetküldés MSN-en keresztül papesz28 részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül papesz28 részére
Alapbeállítás re: Mitől minősített egy passzív ház?

Idézet:
h.e.g.a eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Itt van egy pici tévedés. A minősítésnek nem feltétele a D tájolás. Annak egyedüli feltételei a követelményértékeknek való megfelelés.
Pontosabb úgy fogalmazni, hogy könnyebb elérni a követelményeket a D-i tájolással, de akár É-i és erdő közepén épült épület is lehet passzívház, csak akkor lényegesen nagyobb műszaki és anyagi befektetést igényel a minősítési paraméterek elérése.
Egy ide vonatkozó bejegyzés: Kell plecsni vagy nem kell plecsni? avagy Mennyit ér a minősítés?
A tájolás a soláris nyereség miatt nagyon fontos, és enélkül rettentő nehéz beférni a paraméterekbe, elég komoly kihívás összerakni egy olyan PH-t ahol nem támaszkodhatunk a nap jótékony hatásaira, a költségek padig többszörösek lehetnek, ami emberi hülyeség , abban igazad van , hogy lehet,de sztem felesleges próbálkozni,ha minősítést akarunk, amúgy erdő közepén is lehet fát kivágni, és D-i fekvést kialakítani,É-i fekvésnek nincs értelme, mert nem igen tudsz ablakot rakni, hisz a nyílászárók ezeknek a házaknak a gyenge pontjai, ezért felesleges hőterhelésnek nincs értelme kirakni a házat.
__________________
http://www.hydrovidra.hu/
Alternatív megoldások, megújuló energiák, innovatív épületgépészet
papesz28 nem elérhető   Válaszol idézettel