Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-02-13, 22:45   #1 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás Tetőszigetelés nélküli ház utólagos szigetelése

Egy kedves barátom/kollégám házáról van szó. Tulajdonképpen ez egy vidéken lévő kb 10 éves nyaraló, ámbár egy komplett háznak is beillik. Két szintes "L" alakú nyeregtetós, cseréppel borítva. Az épület a sukorói dombokon van és szépen éri a délnyugati jeges szél télen.

Egy valami hiányzik a tetőszerkezetből és az a HŐSZIGETELÉS!!! Sajnos ez elég nagy probléma, igazából elképzelni sem tudom, hogyan készülhetett el igy az épület, de megtörtént. Az alapterület kb 80m2 lehet (tehát a tető kb 150 m2 mérés nélkül)

Azon agyalunk, mi lenne a leg-fájdalommentesebb megolás a tetőtéri hőszigetelésre (a homlokzati 30-as téglafalra dryvit kell az nem vitás).

Most hogy utána olvastam a cellulóz szigetelésnek, erősen érdekelhet a dolog, hiszen ha jól értem akkor nem kell bontani a cserepeket. Szóval mi lenne célszerűbb:
  • bontás + tetőtéri hőszigetelés
  • bontás nélkül celulóz befúvással
Melyik nagyságrendileg mibe kerülne?
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel