Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-01-24, 15:29   #44 (permalink)
hega
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-16
Összes hozzászólás: 10
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 3 köszönetet 3 hozzászólással
hega Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Mi az a passzív ház?

Ez mind igaz, de azt gondolom, hogy azért is van pl. ez a fórum is, hogy tájékoztatással alakítsuk az emberek véleményét.
Sőt még egy nagyon fontos szempont van, amit érdemes figyelembe venni. Egy jobb minőségű épület (esetünkben pl. passzívház) valószínűleg eladáskor többet ér, tehát ez is rövidítheti a ’megtérülés’ idejét. Természetesen ez mind csak akkor igaz, ha az építtető képes a kiinduláskor megfinanszírozni, vagy megfinanszíroztatni azt a kb. 8-15%-al magasabb bekerülési költséget. (Ha pl. én bank lennék, egy passzívház építőnek szívesebben adnék hitelt, mert az alacsonyabb rezsi miatt ő nagyobb valószínűséggel fog tudni később is fizetni!)
De az is lehet egy spórolási szempont, hogy akkor annyival kisebb, racionálisabb, átgondoltabb épületet terveztetni, építeni, és akkor az induló bekerülési költség máris azonos. Alaphelyzetben egy passzívház nem csak több hőszigetelés, jobb ablak, és plusz hőcserélős szellőztetés, hanem sokkal inkább egy, már a tervezés kezdetétől racionálisabb, átgondoltabb épület.
hega nem elérhető   Válaszol idézettel