Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-01-08, 17:41   #5 (permalink)
Zsuzsa
Bölcs
 
Zsuzsa avatarja
 
Csatlakozott: 10-12-10
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 979
Kiosztott köszönetek: 10
Begyũjtött 133 köszönetet 123 hozzászólással
Zsuzsa Vannak jó hozzászólásaiZsuzsa Vannak jó hozzászólásai
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zsuzsa részére
Alapbeállítás koporsó tető

Malonyay villa koporsó tető helyreállítása, 2011.
Malonyay Dezső 1905-ben vásárolta meg a zuglói, Izsó utca 5. szám alatti telket, és szeptemberben kapta meg Lajta Béla terveire az építési engedélyt. 1909 után több gazdát is cserélt az épület. 1990-ig az NSzK Nagykövetsége működött itt. 1989 nyarán itt kaptak menedéket a keletnémet menekültek és juthattak ki Nyugatra. 1992 óta a Budapesti Román Kulturális Intézetnek ad otthont az épület.(forrás: Örökségnapok.hu)

malonyay villa
A díszterem mennyezete látszódó szarufák, a födém hiányzik, ezzel magas tágas a tér hatása. Sötétbarna színű lambéria van a szarufák között. Fent a tetőtérben egy koporsó alakú, agyaggal borított szerkezetet lehetett látni. Óvatos bontás után kiderült, hogy az agyag alatt deszka van, majd ez alatt faforgács van betömörítve. A faforgács alatti deszka már a látszódó mennyezet a díszteremben.
A bontás során a bogaras deszkázat egy részét már cserélni kellett, mert szétrágták a bogarak. A többi maradó szerkezetet favédőszerrel kezeltük, kifejezetten rovarkárosítást megszüntető favédőszert alkalmaztunk. A faforgács helyett gyapot szigetelést tettünk, majd óvatosan visszahelyeztük a borítódeszkákat. Kb.8 köbméter sitt keletkezett a kiszedett faforgácsból és a döngölt agyag borítás kibontásából. Szakmailag házicincér volt a deszkázatban, Embalit Hausbock nevű szert alkalmaztunk. Az épület nagyon szépen karbantartott épület egyébként.
__________________
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!!
Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18
faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás
Zsuzsa nem elérhető   Válaszol idézettel