Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-11-15, 20:10   #1 (permalink)
Zsuzsa
Bölcs
 
Zsuzsa avatarja
 
Csatlakozott: 10-12-10
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 979
Kiosztott köszönetek: 10
Begyũjtött 133 köszönetet 123 hozzászólással
Zsuzsa Vannak jó hozzászólásaiZsuzsa Vannak jó hozzászólásai
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zsuzsa részére
Alapbeállítás égéskésleltetés

tetőszerkezetek égéskésleltetése:Tekintettel arra, hogy az épületekben használnak textiliákat, esetleg náddal fedik, faanyagú a tető, födém ezek mindegyike tűzveszélyességi osztálytól függően tűzállósági fokozatba tartoznak, I-V.fokozatig az épület funkciójától, magasságától fügően, ezért írnék néhány égéskésleltető szerről, mely kapható, és a szükséges engedélyekkel rendelkezik.
Textiliák bevonására a Lángtex nevű vizes bázisú szer kapható, 180 gr/nm a szükséges anyag mennyisége, penészek, gombák elleni adalék is van benne.Elsősorban középületekben, színházakban ajánlott használata.MSZ9613 szerint.
A nádtetős épületek nagyon hangulatosak, szükséges az égéskésleltető védelmük, erre a Commu Nova nevű nádra kifejlesztett égéskésleltető alkalmas, mely ammónia fejlesztésével vonja el a hőt, így nem lángol a nád, csak izzik, amíg a tűzoltók kiérnek.700gr/nm a szükséges mennyiség, a nádat a padlás felől és kívülről is tanácsos kezelni.MSZ802szerint.
A Pyronatur nevű készítmény 150 gr/nm felhordásban gomba és rovar ellen hatásos, MSZ802, I-II.fokozatra,
700 gr/nm mennyiségben a fentieken kívül égéskésleltető hatása is van.Elsősorban tetőszerkezetek fafödémek kezelésére javasolható. Pyroplast nevű készítmeny fehér és színtelen változatban kapható 250gr/nm a szükséges mennyiség belőle.DIN4102szerint.
Kapható a Hensotherm melyet lehet fehér, vagy színes lakkalbevonni. A Chor 21 festék típusú égéskésleltető szer, fehér színben,és a VIS 120 transparente, mely két komponensű, és 500 gr/nm szükséges belőle.DIN 4102szerint.
__________________
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!!
Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18
faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás
Zsuzsa nem elérhető   Válaszol idézettel